22 martie – Dârmon

Voi vântura casa lui Israel între toate neamurile, cum se vântură cu ciurul, fără să cadă un singur bob la pământ. Amos 9:9

Dârmonul sau ciurul este un obiect obligatoriu din dotarea unei gospodării respectabile. Cerealele treierate trebuie trecute prin ciur pentru a primi puritatea corespunzătoare utilizării optime. Acest proces de cernere este folosit de Cuvântul lui Dumnezeu pentru a ilustra lucrarea prin care Dumnezeu purifică viața credincioșilor Săi de elementele străine și viața bisericii Sale de neghina străină de spiritul Său, care impietează asupra calității rămășiței. Calitatea cernerii ține de violența mișcării dârmonului și de forța vântului care suflă. Avem promisiunea și asigurarea că Dumnezeu le controlează eficient pe amândouă astfel să nu se piardă nici un bob autentic.

Pentru a rămâne în ciur și a nu fi spulberat la cernere am nevoie de forma, dimensiunile și greutatea specifică bobului numărat și găsit corespunzător. Pentru aceste caracteristici am nevoie de o creștere corespunzătoare condițiilor create de Dumnezeu pentru mine. Cum folosesc timpul de pregătire pentru a primi calitățile dorite și apreciate de Dumnezeu pentru poporul Său? Cine este modelul după care trebuie să mă dezvolt și de unde vine puterea dătătoare de viață a grâului din mine? Câtă neghină mai are Dumnezeu de cernut din viața mea până la 100% puritate cerută?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *