19 martie – Cizelare

Dumnezeul oricărui har, care v-a chemat în Hristos Isus la slava Sa veșnică, după ce veți suferi puțină vreme, vă va desăvârși, vă va întări, vă va da putere și vă va face neclintiți. 1 Petru 5:10

Cuvântul cizelare vine de la cuvântul „cizel” (daltă, în limba franceză) și are ca primă semnificație prelucrarea cu dalta a metalelor, în principal, pentru a conferi forma finală a unei lucrări, de artă, sau de valoare deosebită. Procesul acesta tehnologic presupune migală, răbdare, insistență și un mare consum de timp de lucru și energie creatoare. Toate acestea conferă valoare produsului final. Un asemenea proces sugerează apostolul Petru în textul de mai sus. În context este vorba despre procesul de formare și finisare al caracterului creștin care trebuie să treacă testul final al credinței.

În lumina acestui text biblic, pot avea o înțelegere superioară a dificultăților inerente ale vieții precum și a încercărilor majore prin care Dumnezeu ne trece uneori? Cum mă ajută imaginea unui artist care își prelucrează materialul brut cu dalta pentru a-i conferi forma și aspectul de dorit al unei opere de artă, să înțeleg lucrarea de cizelare a lui Dumnezeu asupra vieții celor credincioși pe care vrea să-i pregătească pentru Împărăția slavei? Pot vedea acest proces și în viața mea? Ce motive de mulțumire față de Dumnezeu aș putea avea când mă gândesc la lucrarea providenței Sale și în viața mea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *