Capitolul 20 – Puterea Duhului – partea a treia

Cele mai multe dintre marile manifestări ale puterii lui Dumnezeu pe pământ sunt tăcute și nevăzute. Știi doar că puterea este acolo după rezultate. Gândiți-vă la miile de milioane de tone de apă pe care soarele le ridică în mod constant de pe pământ spre nori, pentru a le trimite jos din nou, în rouă și ploaie. Nici un sunet nu este auzit. Dar nu puteți umple o cană de apă de la robinet fără mult zgomot. Puterea manifestată în plantele care cresc este dincolo de orice concepție umană, și totuși nu se aude niciun sunet. O plantă în creștere poate rupe o stâncă în bucăți, dar totul se face în tăcere. Cerurile spun slava lui Dumnezeu, însă nu sună din clopote și nici nu suflă în trompete. Lucrarea lui Dumnezeu este atât de măreață încât rezultatele vorbesc de la sine; publicitatea doar ar minimaliza-o.

Dar cuvântul prin care au fost făcute cerurile și prin care sunt susținute, și prin care se desfășoară toate operațiunile naturii, este cuvântul Evangheliei care vă este propovăduit. Cuvintele Domnului sunt Duh și viață. Cuvântul lui Dumnezeu este viu și puternic (Evrei 4:12) și lucrează cu eficacitate în toți cei care cred în el. 1 Tesaloniceni 2:13.

Mântuitorul a suflat asupra ucenicilor, zicând: „Luați Duh Sfânt.” Ioan 20:22. A fost aceeași suflare prin care au fost făcute lumile și prin care sunt susținute. Puterea Duhului, prin urmare, este puterea creatoare, iar aceasta se află în cuvântul Domnului. Deci puteți ști că puterea Duhului Sfânt, pe care Hristos a promis-o urmașilor Săi, vine numai prin cuvântul Său.

Dumnezeu îți vorbește în cuvântul Său. Cuvântul lui Dumnezeu este sabia Duhului. Efes. 6:17. Duhul este cel care mustră păcatul (Ioan 16:7, 8), și o face prin lege; căci „legea este duhovnicească” (Romani7:14), iar „prin lege vine cunoștința deplină a păcatului”. Romani 3:20.

Primul lucru pe care îl face Duhul Sfânt când vine este să te convingă de păcat. Dacă accepți mustrarea și îți recunoști păcatul atunci puterea Duhului se manifestă prin înlăturarea păcatului. Acesta te convinge de neprihănire. Dacă respingi mustrarea, atunci te opui Duhului Sfânt, iar puterea Sa nu îți este dată. Pe măsură ce mustrările pe care Duhul le dă prin cuvânt sunt luate în seamă, cuvântul rămâne în tine, iar viața ta este modelată de el. Ești atunci condus de Duhul. Ca urmare a faptului că ții seama de mustrare, Duhul este revărsat asupra ta (Prov. 1:23) și, desigur, puterea Duhului este manifestată în tine.

Devoționalul face parte din cartea  ”Living by Faith”  de E. J. Waggoner și A.T. Jones

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *