Capitolul 20 – Puterea Duhului – partea a patra

Ca urmare a faptului că ții seama de mustrare, Duhul este revărsat asupra ta (Proverbe 1:23) și, desigur, puterea Duhului este manifestată în tine.

Astfel se va arăta că este o nebunie și o batjocură să te rogi pentru revărsarea Duhului lui Dumnezeu, în timp ce reziști oricărei mustrări, sau îndrăgești vreun păcat indicat de cuvântul lui Dumnezeu. Rolul Duhului este de a conduce în tot adevărul și prin urmare, a te ruga pentru revărsarea Lui înseamnă să te supui fără rezerve la orice poruncă a lui Dumnezeu. Dacă faci acest lucru, Dumnezeu îți va da Duhul Său fără măsură. Acesta nu va fi dat pur și simplu pentru plăcerea ta, ci este dat pentru ca tu să fii un martor al Domnului. Revărsarea Duhului face cunoscute cuvintele lui Dumnezeu, pentru ca tu să poți face cunoscute lumii aceste cuvinte cu putere.

Dar toate acestea se vor face fără laudă sau ostentație, deși va fi cea mai puternică manifestare de putere cunoscută vreodată printre oameni. Domnul spune: „Iată Robul Meu, pe care-L sprijin; Alesul Meu, în care își găsește plăcere sufletul Meu. Am pus Duhul Meu peste El; El va vesti neamurilor judecata. El nu va striga, nu-Și va ridica glasul și nu-l va face să se audă pe ulițe. Trestia  frână n-o va zdrobi, și mucul care mai arde încă nu-l va stinge.” Isaia 42:1-3. Acesta este modul prin care lucrează Domnul prin Duhul Sfânt. El va aduce judecata la adevăr, lucrând cu o asemenea putere încât națiunile vor fi uimite, dar cu atâta blândețe încât nici măcar trestia frântă nu va fi zdrobită, iar mucul care mai pâlpâie nu va fi stins. Nu va fi vorba de puterea furtunii, ci de puterea luminii soarelui și puterea plantei care crește.

Prin urmare, puterea pe care o dă Duhul Sfânt este puterea care lucrează în întreaga creație. Este puterea cuvântului lui Dumnezeu și se manifestă în tine, numai pe măsură ce te supui pe deplin acelui cuvânt. Dumnezeu spune: „Căci, după cum ploaia şi zăpada se pogoară din ceruri şi nu se mai întorc înapoi, ci udă pământul şi-l fac să rodească şi să odrăslească, pentru ca să dea sămânţă semănătorului şi pâine celui ce mănâncă, tot aşa şi Cuvântul Meu, care iese din gura Mea, nu se întoarce la Mine fără rod, ci va face voia Mea şi va împlini planurile Mele.” Isaia 55: 10, 11. Duhul este asemănat și el cu apa; el este „turnat” ca ploaia. Vezi Isaia 44:3. Puterea Duhului în tine va fi aceeași putere care este face ca ploaia să cadă pe pământ. Te vei supune acestei influențe binecuvântate? Așa după cum pământul dă roade, tot așa și tu trebuie să dai rod în neprihănire. Isaia 61:11. De aceea, „este vremea să căutați pe Domnul, ca să vină și să vă plouă mântuire.”

Devoționalul face parte din cartea  ”Living by Faith”  de E. J. Waggoner și A.T. Jones

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *