5 martie – Cerere

Cereți de la Domnul ploaie, ploaie de primăvară! Domnul scoate fulgerele și vă trimite o ploaie îmbelșugată pentru toată verdeața de pe câmp. Zaharia 10:1

Această cerere în rugăciune ne pune în acord cu voia și planurile lui Dumnezeu. Ploaia de primăvară, sau ploaia târzie, cum mai este cunoscută, vine ca urmare a întrunirii condițiilor meteorologice și nu ca urmare a rugăciunii oamenilor, fie ei chiar cei  mai evlavioși dintre semenii lor. Rugăciunea și cererea de ploaie a lui Ilie pe muntele Carmel face însă o notă aparte. Ilie nu se ruga pentru ploaia regulată de primăvară și pentru ploaia întârziată de trei ani ca urmare a cererilor sale de restricționare a ploii. În ambele cazuri era vorba despre armonizarea cererilor noastre cu intențiile și planul lui Dumnezeu. Acesta este avantajul rugăciunii de cerere: convergența spirituală.

Care este diferența dintre cererile pe care Dumnezeu le onorează imediat și vizibil și cererile care continuă multă vreme să aștepte să primească un răspuns, cel puțin așa cum ne-am aștepta noi? Cum îmi pot da seama dacă o cerere de-a mea este după voia lui Dumnezeu, sau este doar o dorință egoistă și nelegitimă? Sunt convins că atunci când Dumnezeu are o variantă mai bună decât cererea mea, este mai bine să am încredere în varianta Lui decât să insist cât mai mult cu părerea mea? Intuiesc ce I-ar plăcea lui Dumnezeu să cer și El mi-ar da cu plăcere și voința și înfăptuirea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *