Ziua 34 – Alt om – partea a doua

Noi ne predăm, iar transformarea are loc. Continuăm să ne predăm, iar reînnoirea are loc continuu. Și acum diavolul vine din nou la noi cu vechile lui trucuri. El ne prezintă lista lungă de păcate, dar acestea nu ne mai înspăimântă. Putem să-i spunem: „Ai făcut o greșeală; omul care a locuit aici, și care a comis aceste păcate, este mort, iar eu nu am nicio legătură cu el și, prin urmare, nu pot fi chemat să îi rezolv problemele.” Nu mai există o „așteptare înfricoșătoare a judecății,” pentru că nu vom mai veni la judecată, după ce am trecut de la moarte la viață. Ioan 5:24.

Diavolul își încearcă vechile ispite, prin poftele firii, dar din nou este zădărnicit. Înainte nu avea nicio dificultate să ne ducă în rătăcire, dar acum are de a face cu un alt om, și spre uimirea sa, constată că scopurile sale eșuează. Noi nu suntem condamnați, pentru că umblăm în Duhul.

Acest om nou nu a păcătuit niciodată, pentru că este „făcut în neprihănirea și în sfințeniea pe care le dă adevărul,” și păstrat veșnic nou. Cât de des ne-am dorit să scăpăm de noi înșine. Putem. Cuvântul ne spune: „Dezbrăcați-vă de omul cel vechi, cu faptele sale”, iar odată cu cuvântul vine și puterea de a-l înlătura. Și omul cel nou nu poate păcătui, pentru că este chiar chipul lui Dumnezeu. Așa că,  partea noastră zi de zi poate să fie aceea de a declara din inimă  împreună cu apostolul Pavel:

„Căci eu, prin Lege, am murit față de Lege, ca să trăiesc pentru Dumnezeu. Am fost răstignit împreună cu Hristos și trăiesc.., dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăiește în mine; și viața pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc prin credința în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit, și S-a dat pe Sine însuși pentru mine.” Gal. 2:19, 20.

Devoționalul face parte din cartea  ”Living by Faith”  de E. J. Waggoner și A.T. Jones

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *