18 februarie – Categorie

Matei 25:32 Toate neamurile vor fi adunate înaintea Lui. El îi va despărți pe unii de alții cum desparte păstorul oile de capre.

La judecata finală a lui Dumnezeu vor fi două categorii de oameni: una care va fi chemată la moștenirea veșnică, cealaltă sortită pieirii. Din moment ce Judecătorul tuturor lucrurilor le reproșează celor din categoria damnată că nu au făcut anumite lucruri pe care le-ar fi putut face, este limpede că responsabilitatea pentru dezastrul existențial le aparține celor pierduți. Interesant că cei din categoria favorizată nu-și asumă faptele pentru care sunt evidențiați și calificați pentru salvare. Acest aspect este cât se poate de edificator cu privire la experiența neprihănirii prin credință.

În ce categorie mi-ar plăcea să fiu dintre cele două sugerate în textul de astăzi?
Îmi este oare imposibil să îndeplinesc condițiile și criteriile de selecție în categoria celor buni? Ce înseamnă pentru mine să fac lucruri bune fără să doresc în primul rând ca acestea să fie cunoscute și lăudate de oameni? Cum îmi pot îmbunătăți calitatea vieții spirituale încât să pot transmite și altora principiile adevărului biblic? A cui este și a cui ar trebui să fie lauda pentru reușitele mele? Dar pentru eșecurile și neîmplinirile mele, pe cine îl consider vinovat și responsabil? Ce am de făcut?  

Foto: Iulian Vlad

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *