Ziua 18 – Mântuirea prezentă – partea a treia

Cuvântul lui Dumnezeu este o lumină care strălucește într-un loc întunecos. 2 Petru 1:19. El este descoperirea lui Hristos, care este Lumina lumii, așadar este o lampă. Ps. 119:105; Prov. 6:23. Am auzit despre tânărul marinar care a fost lăsat să se ocupe de cârmă, cu instrucțiuni de a ține capul navei drept spre o anumită stea, care i-a fost indicată, și care, în câteva ore, a chemat căpitanul și i-a spus că vrea o altă stea după care să piloteze, deoarece el a trecut pe lângă prima care i-a fost dată. Care a fost problema? El întorsese nava și se îndepărtase de stea. Așa se întâmplă cu cei care spun că au depășit anumite porțiuni din Biblie. Problema este că ei i-au întors spatele.

Ce este Evanghelia? „Ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede”. Rom. 1:16. Este o putere prezentă aplicată mântuirii tale atunci când ai credință în momentul de față. Din ce te mântuiește puterea lui Dumnezeu? Isus este puterea lui Dumnezeu și despre El a fost spus: „Îi vei pune numele Isus, căci El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale.” Mat. 1:21. „O, adevărat şi cu totul vrednic de primit este cuvântul care zice: „Hristos Isus a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi.” 1 Tim. 1:15. Evanghelia este puterea lui Dumnezeu de a te salva din păcat. Dar este o putere prezentă, pentru că păcatul este mereu prezent. Puterea ei se aplică doar în timp ce tu crezi. „Căci cel neprihănit va trăi prin credință”. Rom. 1:17. În momentul în care încetezi să crezi, atunci ești un păcătos, ca și cum nu ai fi crezut niciodată. Credința de ieri nu va răspunde pentru cea de azi, așa cum respirația ta de ieri nu te va ține în viață astăzi.

Solia Domnului pentru tine imediat înainte de venirea Sa este: „Pentru că zici: «Sunt bogat, m-am îmbogăţit şi nu duc lipsă de nimic», şi nu ştii că eşti ticălos, nenorocit, sărac, orb şi gol.” Apocalipsa 3:17. Ai depășit acest text? Nu. Binecuvântarea vine la tine pe măsură ce recunoști adevărul acuzației Domnului; atunci Domnul va veni la tine pentru a-ți suplini toate nevoile. Atunci  când spui: „Doamne, ai milă de mine, păcătosul”, atunci te întorci acasă îndreptățit.

Devoționalul face parte din cartea  ”Living by Faith”  de E. J. Waggoner și A.T. Jones

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *