13 februarie – Candidat

Isai a trimis să-l aducă. Și el era cu păr bălai, cu ochi frumoși și față frumoasă. Domnul a zis lui Samuel: „Scoală-te și unge-l, căci el este!”  1 Samuel 16:12

Toți frații lui David au fost candidați la regalitatea poporului ales, dar numai el s-a calificat. Descrierea de mai sus arată în cuvinte care descriu aspectul exterior cum arăta David atunci când a trecut examenul de selecție al lui Dumnezeu. Când Samuel care urmează să stea cu El a început să-l caute pe viitorul rege al lui Israel, Dumnezeu i-a dat indicația să nu privească la înfățișare ci la calitatea sufletească. Pentru o asemenea performanță, numai Duhul Domnului poate conduce lucrurile. Dumnezeu vedea în David mai mult decât expresia feței și culoarea ochilor, capacitatea de a se dedica fără rezervă Lui.

Care sunt trăsăturile personale și calitățile de caracter pe care Dumnezeu le caută astăzi printre candidații care urmează să stea pe scaunele de domnie alături de Răscumpărătorul Isus Hristos? Ce rol joacă înfățișarea exterioară și care este valoarea pregătirii spirituale în procesul de selecție a viitorilor cetățeni ai Împărăției cerurilor? Ce procente sunt acordate moștenirii genetice și câte procente se acordă realizărilor personale în formarea caracterului pentru cer? Cum se combină efortul personal cu lucrarea Providenței în renașterea spirituală necesară la examenul lui Dumnezeu?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *