Ziua 14 – Cuvântul care locuiește în noi – partea a patra

Acum poți începe să apreciezi puterea care caracterizează cuvântul. „Cerurile au fost făcute prin Cuvântul Domnului şi toată oştirea lor, prin suflarea gurii lui.” Psalm 33:6. Hristos, prin care au fost făcute lumile, le susține „prin cuvântul puterii Lui.” Evrei 1:3. Puterea care rezidă în cuvintele revelației, este puterea cuvântului care a putut să aducă lumile la existență și care le poate păstra în locurile lor stabilite. Cu siguranță că merită să-ți faci timp pentru a studia și a medita asupra cuvântului.

Făcând acest lucru, Îl aduci pe Hristos Însuși în inima ta. În Ioan 15, Domnul te îndeamnă să rămâi în El și să Îi permiți să locuiască în tine; apoi, câteva versete mai târziu, El vorbește despre tine ca rămânând în El, iar cuvântul Său rămânând în tine. Ioan 15:4, 7. Prin cuvântul Său Hristos rămâne în inima ta; căci Pavel spune că Hristos va locui în inima ta prin credință (Efes. 3:17); și „credința vine în urma auzirii, iar auzirea prin cuvântul lui Hristos.” Romani 10:17.

Mulți oameni doresc cu ardoare ca Hristos să vină și să locuiască în inimile lor, și își închipuie că motivul pentru care El nu face acest lucru este pentru că ei nu sunt suficient de buni și își propun în zadar să încerce să devină atât de buni încât El să poată găsi de cuviință să vină înăuntru. Ei uită că Hristos vine în inima ta, nu pentru că este fără păcat, ci pentru a o elibera de păcat; și, eventual, nu și-au dat seama niciodată că Hristos se află în cuvânt și că, dacă vei face din el un tovarăș constant, și dacă te vei supune influenței sale, Îl vei avea pe Hristos locuind înăuntrul tău. Când ai ascuns cuvântul în inima ta, meditezi la el zi și noapte și îl crezi cu credința simplă a unui copil – atunci tu Îl ai pe Hristos locuind în inima ta prin credință, și vei experimenta puterea Sa puternică și creatoare.

Nu este încurajator acest gând? Atunci când vii la Dumnezeu în rugăciune tainică, iar Duhul Sfânt îți aduce aminte de unele făgăduințe prețioase sau o mustrare necesară, nu este încurajator să știi că, pe măsură ce le accepți, Hristos vine în inima ta cu aceeași putere care a creat lumile din nimic. Nu-i așa că îmbracă astfel cuvântul cu o nouă demnitate? Nu e de mirare că David nu a obosit niciodată să îi cânte laude. Fie ca gândul că Dumnezeu este în cuvânt să fie un nou stimulent pentru tine, pentru a căpăta putere pentru lucrarea ta acordând mai mult timp pentru a te hrăni cu sursa puterii divine.

Devoționalul face parte din cartea  ”Living by Faith”  de E. J. Waggoner și A.T. Jones

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *