Ziua 13 – Cuvântul care locuiește în noi – partea a treia

Fiecare creștin poate mărturisi despre puterea cuvântului în astfel de momente. Atunci când sunteți înclinați să vă felicitați pentru o realizare superioară adevărată sau închipuită, ce puternică verificare sunt cuvintele: ” Căci cine te face deosebit? Ce lucru ai pe care să nu-l fi primit? Şi dacă l-ai primit, de ce te lauzi ca şi cum nu l-ai fi primit?” 1 Cor. 4:7. Sau când gânduri aspre și amare se zbat în tine pentru control, ce putere de a înăbuși aceste emoții turbulente se află în cuvintele: „Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate, dragostea nu pizmuieşte, dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău.” 1 Cor. 13:4, 5. Atunci când este provocat aproape dincolo de suportabilitate, ce mult te ajută să fii calm mustrarea blândă: „Robul Domnului  nu trebuie să se certe, ci să fie blând cu toți.” Adăugați la aceasta numeroasele „făgăduințe nespus de mari și scumpe” care aduc biruință sufletului tău atunci când te prinzi de ele prin credință. Mii de creștini în vârstă pot depune mărturie despre puterea miraculoasă care se găsește în câteva cuvinte simple din Scripturi.

De unde vine această putere? Răspunsul se găsește în cuvintele lui Hristos: „Cuvintele pe care vi le spun Eu, sunt duh și viață”. Ce duh sunt ele? Duhul lui Hristos. Așadar, puterea Duhului locuiește în cuvânt. Cu adevărat, Hristos însuși locuiește în cuvânt, pentru că El este Cuvântul.

Poți înțelege taina inspirației? Numai dacă poți înțelege taina întrupării; pentru că ambele sunt același lucru. „Cuvântul s-a făcut trup”. Nu putem înțelege cum Hristos ar putea fi toată plinătatea Dumnezeirii și, să fie în același timp sub forma unui slujitor, supus tuturor slăbiciunilor cărnii muritoare. Nu putem înțelege nici cum Biblia ar putea fi scrisă de muritori supuși greșelii, prezentând particularitățile fiecăruia, și totuși să fie cuvântul pur și nealterat al lui Dumnezeu. Dar este cu siguranță adevărat că puterea care era în Cuvântul care a fost făcut trup, este puterea care se află în cuvântul pe care apostolii și profeții l-au scris pentru noi.

Devoționalul face parte din cartea  ”Living by Faith”  de E. J. Waggoner și A.T. Jones

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *