4 februarie – Bădărănie

Să aveți o purtare bună în mijlocul neamurilor, pentru ca, în ceea ce vă vorbesc de rău ca pe niște făcători de rele, prin faptele voastre bune pe care le văd, să slăvească pe Dumnezeu. 1 Petru 2:12

Bădărănia este o comportare lipsită de bun simț și fără considerație față de cei din jur. Apostolul Petru îi încurajează pe creștini să evite orice lucru care i-ar putea declasa pe scara valorilor morale și a bunelor moravuri ale societății. Creștinii nu trebuie să fie percepuți ca bădărani și lipsiți de educație și bune maniere. Comportamentul lor trebuie să facă dovada efectului înnobilator al Evangheliei. În sine, experiența creștină este un act de educație prin care sunt eliminate elementele antisociale și josnice specifice lumii rele și decăzute. Iubirea trebuie să ia locul urii și răutății.

Care sunt modelele mele de comportament și cum mă raportez la manifestarea defectelor de caracter și conduită pe care le întâlnesc la cei din jur? Cum ar trebui să răspund la manifestările de violență și lipsă de educație ale altora? Cum îmi port dezvolta permanent modul de comportare în familie și societate pentru ca influența mea să-i ajute și pe alții să aleagă credința și binecuvântarea? Care este combinația de fermitate și înțelegere pe care ar trebui să o am atunci când nepăsarea și neutralitatea ar putea fi considerate lașitate și indolență?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *