Ziua 5 – Cuvântul creator – prima parte

Puterea Cuvântului lui Dumnezeu este cel mai bine apreciată atunci când luați în considerare lucrarea de creație. „Cerurile au fost făcute prin Cuvântul Domnului şi toată oştirea lor, prin suflarea gurii lui. El îngrămădeşte apele mării într-un morman şi pune adâncurile în cămări. Tot pământul să se teamă de Domnul! Toţi locuitorii lumii să tremure înaintea Lui! Căci el zice, şi se face; porunceşte, şi ce porunceşte ia fiinţă.” Psalmi 33:6-9.

Din aceasta se vede clar că întreaga materie a pământului și tot ceea ce se află în el, a izvorât din cuvântul lui Dumnezeu. Noi nu putem înțelege puterea Divinității, dar putem vedea din ceea ce este declarat în mod clar: cuvântul Domnului nu este în vânt, ci este o substanță reală. Este ca și cum lumea ar fi existat în cuvânt, înainte de a lua forma pe care o are acum. Când cuvântul lui Dumnezeu a fost rostit, atunci pământul și cerurile au luat ființă.

Când cuvântul lui Dumnezeu numește ceva, atunci lucrul care este numit este format. Tot ceea ce este descris de cuvânt, există în acel cuvânt. Astfel, este imposibil ca Dumnezeu să mintă, deoarece cuvântul Său face ca lucrul să fie așa cum spune. Citim în Romani 4:17 că Dumnezeu „cheamă lucrurile care nu sunt ca și cum ar fi”. Aceasta este ceva ce numai Dumnezeu poate face. Este adevărat că uneori ne asumăm acest lucru, dar cuvântul nostru nu face ca lucrurile să fie așa. Atunci când vorbiți de un lucru care nu este ca și cum ar fi, există doar un singur cuvânt care poate fi folosit pentru a descrie acțiunea ta: este o minciună. Dar Dumnezeu nu poate minți, deși El vorbește despre acele lucruri care nu există ca și cum ar exista. Dumnezeu vorbește despre ceva care nu există, îl numește pe nume, ca și cum ar fi bine cunoscut, și în clipa în care cuvântul Său rostește, în acea clipă acel lucru există.

Devoționalul face parte din cartea  ”Living by Faith”  de E. J. Waggoner și A.T. Jones

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *