19 ianuarie – Amânare

Doamne, i-a răspuns vierul, mai lasă-l și anul acesta; am să-l sap de jur împrejur și am să-i pun gunoi la rădăcină. Luca 13:8

Cuvântul amânare poate avea sensuri negative și sensuri pozitive. În sens negativ, amânarea este o ezitare și întârziere de a lua decizii și a acționa corect, eventual de a face schimbările necesare. În exemplul nostru, măslinul neroditor amână să rodească, ceea ce îi poate dăuna grav. Amânarea poate să fie și o expresie a harului și îndurării divine care prelungește timpul de așteptare al lui Dumnezeu, care dorește să ne vadă  aducând, în sfârșit, rezultate potrivite cu investiția de timp și mijloace pe care a făcut-o în noi. Astăzi, în această zi de har, Dumnezeu continuă să amâne o hotărâre radicală în ce privește viața noastră și așteaptă să vadă o creștere și o nouă eficiență a vieții noastre.

Având în vedere îndurarea divină în așteptare, cu privire la mine, ce fel de om ar trebui să fiu eu grăbindu-mă să-L întâmpin, pregătindu-mă să fiu gata, să pot să-i prezint profitul talanților pe care mi i-a încredințat? Cum îmi pot veni în fire din letargia lipsei de progres spiritual și cum îi pot ajuta și pe alții să aibă un reviriment spiritual? Cu ce aș putea contribui la redeșteptarea și reforma bisericii mele? Cum să mă raportez la harul și îndelunga răbdare a lui Dumnezeu față de mine și față de biserica mea? Cât să mai aștepte Dumnezeu să vadă roade bune și proaspete la noi? 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *