17 ianuarie – Amărăciune

Vai de cei ce numesc răul bine și binele, rău, care spun că întunericul este lumină și lumina, întuneric, care dau amărăciunea în loc de dulceață și dulceața, în loc de amărăciune! Isaia 5:20 

În acest context, amărăciunea este în contrast cu dulceața. Semnificația dulceții este binele, prosperitatea și bucuria, iar amărăciunea este răul, pierderea și întristarea. Dulceața și amărăciunea au susținători și utilizatori din tabere diferite. Binele și răul se află în opoziție și susținătorii lor, de asemenea. Oamenii care produc amărăciune se alimentează din izvoarele amare și nevindecate ale răului și dezamăgirii și promovează inconștient, sau cu bună știință, tristețea și indignarea celorlalți. Profetul Isaia condamnă o asemenea situație și preocupare. Profeția aceasta este valabilă și astăzi.

Care sunt izvoarele din care îmi alimentez imaginația, preocupările și influența asupra celor din jur? Ce conținut are mesajul pe care îl transmit celorlalți, atât în mod intenționat cât și în mod subtil și neintenționat? Le face bine celor din jur modelul și exemplul meu personal, sau le aduce amărăciune, durere, tristețe și indignare? Cum să fiu mai atent și mai eficient în a răspândi lumină, bucurie și speranță, în loc de a arunca asupra altora întuneric, descurajare și amărăciune? Cum să mă raportez și cum să mă protejez față de amărăciunea pe care alții o revarsă asupra mea? 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *