15 ianuarie – Amăgire

Dar mă tem ca, după cum șarpele a amăgit pe Eva cu șiretlicul lui, tot așa și gândurile voastre să nu se strice de la curăția și credincioșia care este față de Hristos. 2 Corinteni 11:13

Amăgirea este o acțiune subversivă care utilizează din plin minciuna, viclenia și persuasiunea pentru a pune în dificultate și a deposeda pe cel păcălit de un lucru sau de o valoare personală. Rezultatul este tristețe, descurajare și pierdere. Nimeni nu dorește să fie amăgit, dar în timp ce este amăgit, perspectiva celui în cauză, este plină de promisiuni de mai bine. După ce este amăgit devine conștient de grozăvia și dimensiunile pierderilor suferite. Părinții noștri în Eden și Eva în special, au trecut printr-o asemenea experiență dureroasă. Astăzi amăgitorul este chiar mai activ ca atunci.

Cum să fiu pregătit pentru a preîntâmpina un dezastru material, sau spiritual care s-ar putea abate și asupra mea prin acțiunea înșelătoare a oamenilor răi și a tatălui minciunii care lucrează pe pământ? Ce antrenament și ce vigilență personală trebuie să-mi dezvolt pentru a nu fi o victimă ieftină a dușmanului sufletelor? Atunci când constat că am fost amăgit, cum să mă comport pentru a nu adăuga depresia și apatia sau o atitudine contraproductivă la pierderea deja suferită? Cum pot recupera pierderile și cum le pot diminua în cazul în care răul este deja făcut?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *