14 ianuarie – Amar

Carnea s-o mănânce chiar în noaptea aceea, friptă la foc, și anume s-o mănânce cu azime și cu verdețuri amare. Exodul 12:8

Amărăciunea nu este o senzație plăcută și dorită, dar se poate dovedi a fi o sursă de sănătate și înviorare, un stimul eficient pentru funcționarea organelor interne și asigurarea unei digestii de calitate. Salatele egiptene aveau să fie de folos pentru asezonarea cinei pascale a evreilor care se pregăteau pentru exod. Verdețurile amare formau un al treilea ingredient al mesei care se încarcă de simboluri pentru posteritate, atât pentru evrei cât și pentru credincioșii Noului Testament. Amărăciunile vieții sunt factori inevitabili ai existenței noastre care au rolul de a ne mobiliza și a ne determina la acțiune constructivă și salvatoare.

Care sunt lucrurile neplăcute și nedorite care mi se întâmplă, dar care ar putea fi folosite pentru a mă determina să operez schimbări de orientare și comportament? Care este amărăciunea pe care trebuie să o evit ca fiind inutilă sau distrugătoare? Care este amărăciunea de care am nevoie pentru tonifierea fizică și spirituală? Cum pot reduce amărăciunea altora determinată de atitudinile și comportamentele mele neadecvate?  Ce să fac cu amărăciunea pe care mi-o provoacă alții?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *