11 ianuarie – Amalgam

Împăratul Solomon a iubit multe femei străine, afară de fata lui Faraon: moabite, amorite, edomite, sidoniene, hitite… de aceste neamuri s-a alipit Solomon târât de iubire. 1 Împărați 11:1

Amalgamul este un amestec profund în care, practic se obține un aliaj, un material nou cu proprietăți noi. Amalgamul are în compoziție mercur și alte metale și a fost folosit în tehnica dentară până când s-a dovedit că este impropriu și s-a renunțat la el. Amalgamul mai înseamnă și harababură, iar în viața conjugală a lui Solomon cuvântul își are o semnificație aparte. Amestecul femeilor străine în viața sa l-au dus la apostazie și înstrăinare de Dumnezeu. Din punct de vedere spiritual, amalgamul nu este de dorit. Sunt mai prețioase lucrurile curate și neamestecate.

Sunt conștient că ceea ce iubesc și ceea ce îmi place ar putea fi combinații cu elemente care nu sunt specifice și acceptabile pentru o viață spirituală curată și prosperă? Dacă stau să mă gândesc mai bine, care lucruri din viața mea se află sub semnul neclar al ambiguității și au nevoie de o clarificare? Care sunt elementele care ar trebui separate de celelalte și îndepărtate ca fiind improprii pentru sfințenia cerută mie de Dumnezeu? Care aspecte se dovedesc de valoare și trebuie păstrate și înnobilate? Care este criteriul meu de selecție și dezambiguizare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *