Nu dormiți la post, 12 ianuarie

Fiul omului, te pun păzitor peste casa lui Israel. Când vei auzi un cuvânt care va ieşi din gura Mea, să-i înştiinţezi din partea Mea! Ezechiel 3:17

Dumnezeu are o poziție de datorie pentru fiecare dintre voi. El vă cere să fiți nu numai santinele credincioase, ci și lucrători minuțioși. Să nu deveniți niciodată lipsiți de interes, niciodată neglijenți și inactivi; să nu dormiți niciodată la postul vostru și să nu eșuați niciodată în îndeplinirea exactă a datoriei voastre în conformitate cu poziția de încredere.

Este nevoie de râvnă, de promptitudine, chiar de energie serioasă, de un interes profund și de un devotament de nezdruncinat. Ar trebui să învățați să vă apucați de treabă la apelul datoriei. Cât timp ne va fi alocat pentru a lucra, nu știm. Acesta este un secret al lui Dumnezeu și, pentru scopuri înțelepte, ne este ascuns. Dar timpul pe care îl avem la dispoziție pentru a lucra, să îl folosim ca unii care trebuie să dea socoteală. Oh, gândiți-vă cu seriozitate și în vederea veșniciei, cât de mult trebuie făcut în lumea noastră pentru a trezi mintea celor nepăsători, neatenți și ignoranți să se familiarizeze cu legile lui Dumnezeu și să-i facă să simtă necesitatea, pentru binele lor și pentru slava lui Dumnezeu, de a se supune acestor legi. Căci încălcarea aduce, nu numai mari suferințe, ci și pierderea vieții în această lume și a vieții veșnice în lumea viitoare. Ar trebui să luați în considerare această chestiune în mod profund și să simțiți cât de mult depinde de voi fericirea sau nenorocirea oamenilor.

Credincioșia din partea voastră poate salva multe suflete, în timp ce neglijența și nepăsarea pot duce pentru semenii voștri atât le pierderea vieții prezente, cât și a celei viitoare. Prin credincioșia voastră puteți preveni multe nenorociri și multe încălcări ale legii lui Dumnezeu, fiind treji la postul datoriei. … Trebuie să ne ridicăm ca unul singur și, în puterea și tăria lui Dumnezeu, să ne deschidem simțurile la cerințele timpului prezent….

Strigați către Dumnezeu cu credință, pentru ca El să reverse lumina și harul Său prin canalele pe care le-a stabilit pentru binele celor care suferă din cauza lipsei de cunoaștere. În timp ce vă rugați și vegheați cu o sârguință serioasă pentru a curma răul și pentru a sta de pază împotriva risipei și a erorilor la modă, prin credință vie, puneți stăpânire pe puterea care poate fi a voastră pentru a binecuvânta toate eforturile voastre. Puteți aduna lumină, cunoaștere și putere; iar influența voastră poate fi dispersată…. Fiecare responsabilitate pe care o veți purta vă va fortifica și vă va întări pentru a depune eforturi reînnoite și pentru a împinge înainte lucrarea cu succes.” – Scrisoarea 4a, 12 ianuarie 1879, către doi tineri medici de la Sanatoriul Battle Creek

Devoționalul face parte din cartea  ”This Day With God”  de Ellen G. White 

Traducere: Adina Păltineanu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *