06 ianuarie – Aloe

Locuințele tale, Israele! Ele se întind ca niște văi, ca niște grădini lângă un râu, ca niște copaci de aloe pe care i-a sădit Domnul, ca niște cedri pe lângă ape. Numeri 24:5,6

În viziunea lui Balaam despre prosperitatea și bunăstarea poporului lui Dumnezeu, apare și aloea, ca un simbol al vindecării și binecuvântării. Dintre cele peste 600 de specii care aparțin familiei de plante cunoscute sub acest nume, Aloe vera (Aloe adevărată) și Aloe silvia (Aloe sălbatică) sunt cele mai folosite ca sursă de medicamente și cosmetice naturale și ecologice. Rolul lor este acela de a promova și reda sănătatea și a face viața mai frumoasă într-o manieră cât mai puțin artificială și cu cât mai puține efecte secundare.

Aloea poate fi un simbol și al vieții mele profesionale, sociale și spirituale. În ce măsură sunt eu preocupat să-mi dezvolt abilitățile de alinare și vindecare pentru cei apropiați și pentru ceilalți oameni din jur? Ar putea fi viața mea mai bine un miros de viață spre viață? Aș putea parfuma mai bine viața celor cu care vin în legătură și aș putea fi un balsam vindecător mai eficient pentru rănile și suferințele lor? De unde îmi vine puterea mea de a le face bine oamenilor din jur? Aș putea fi mai conștient de dependența mea de Dumnezeu în a face binele și dreptatea și a fi o binecuvântare pentru alții?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *