Conflictul nevăzut, 6 ianuarie

Căci adevărat vă spun, câtă vreme nu vor trece cerul şi pământul, nu va trece o iotă sau o frântură de slovă din Lege înainte ca să se fi întâmplat toate lucrurile. Matei 5:18

Când Hristos Și-a început lucrarea, Satana L-a întâmpinat și a contestat fiecare centimetru de teren, exercitându-și toate puterile pentru a-L cuceri. Multe lucruri au fost implicate în această controversă. Erau în joc interese intense. Întrebările la care trebuia să se răspundă erau: „Este legea lui Dumnezeu imperfectă, având nevoie să fie modificată sau abrogată?” sau este ea imuabilă? Este guvernarea lui Dumnezeu stabilă? sau are nevoie de schimbări?” Nu numai în fața celor care locuiau în cetatea lui Dumnezeu, ci și în fața locuitorilor din tot universul ceresc, trebuiau să se răspundă la aceste întrebări….

De la iesle și până la cruce, Satana L-a urmat pe Fiul lui Dumnezeu. Ispitele au bătut asupra Lui ca o furtună. Dar, cu cât conflictul era mai aprig, cu atât El devenea mai familiarizat cu ispitele cu care este asaltat omul și cu atât era mai bine pregătit pentru a-i ajuta pe cei ispitiți.

Severitatea încercării prin care a trecut Hristos era proporțională cu valoarea obiectivului care urma să fie câștigat sau pierdut prin succesul sau eșecul Său. Nu erau implicate doar interesele unei singure lumi. Această lume era câmpul de luptă, dar toate lumile pe care Dumnezeu le-a creat erau afectate de rezultatul conflictului…. Satana a căutat să facă să pară că lucra pentru libertatea universului. Chiar și în timp ce Hristos se afla pe cruce, dușmanul era hotărât să-și facă argumentele atât de variate, atât de înșelătoare, atât de insidioase, încât toți să fie convinși că legea lui Dumnezeu era tiranică. El însuși a pus la cale orice plan, a planificat orice rău, a inflamat orice minte pentru a aduce necazuri asupra lui Hristos. El însuși a instigat acuzațiile false împotriva Celui care făcuse numai bine. El însuși a inspirat faptele crude care s-au adăugat la suferința Fiului lui Dumnezeu – cel pur, sfânt, nevinovat.

Prin această acțiune, Satana a creat un lanț prin care el însuși va fi legat. Universul ceresc va fi martor al dreptății lui Dumnezeu de a-l pedepsi. Cerul însuși a văzut ce ar fi fost cerul, dacă el ar fi fost în el….

Nu doar în mințile câtorva creaturi finite din această lume, ci în mințile tuturor locuitorilor universului ceresc, a fost stabilită imuabilitatea legii lui Dumnezeu…. Cu un singur glas L-au preamărit pe Dumnezeu ca fiind neprihănit, milostiv, plin de îndurare, drept.” – Manuscris 1, 6 ianuarie 1902, ,,Dreptatea lui Dumnezeu”.

Devoționalul face parte din cartea  ”This Day With God”  de Ellen G. White 

Traducere: Adina Păltineanu

Foto: net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *