Tu Dumnezeule mă vezi, 5 ianuarie

Nici o făptură nu este ascunsă de El, ci totul este gol şi descoperit înaintea ochilor Aceluia cu care avem a face. Evrei 4:13

Triumful adevărului este posibil doar atunci când lucrătorii poartă cu ei o conștiență permanentă a prezenței lui Dumnezeu. Ei ar trebui să conștientizeze mereu că există un martor credincios la fiecare cuvânt, fiecare tranzacție, în viața de familie sau printre oameni. Hristos trebuie să conducă fiecare plan conceput, fiecare efort depus, În fiecare consiliu, membrii ar trebui să vorbească și să acționeze ca și cum cortina ar fi fost retrasă, iar ei s-ar vedea pe ei înșiși tranzacționând afaceri în prezența universului ceresc. Căci acesta este de fapt cazul; tot cerul îi privește pe lucrători. În planificarea unui război agresiv, nu trebuie ca eul să iasă în evidență; el trebuie să fie ascuns, cu totul ascuns, în Hristos….

Tot ceea ce poate fi zguduit va fi zguduit, iar ceea ce nu poate fi zguduit va rămâne.

Domnul cere de afecțiunea noastră nemijlocită. Dacă oamenii nu sunt cu toată inima, vor eșua în ziua testului, a probelor și a încercărilor. Când dușmanul își va pune forțele în rând împotriva lui, iar bătălia pare să fie puternică, chiar în momentul în care toată puterea intelectului și a capacității și de tot tactul unui general înțelept sunt necesare pentru a respinge dușmanul, cei care au inima împărțită vor întoarce armele împotriva propriilor soldați; ei slăbesc mâinile care ar trebui să fie puternice pentru luptă. Dumnezeu îi testează pe toți cei care au o cunoaștere a adevărului pentru a vedea dacă se poate conta pe ei pentru a lupta în bătăliile Domnului atunci când sunt presați din greu de căpetenii și puteri și de stăpânitorii întunericului acestei lumi și de duhurile răutății din locurile cerești. Vremuri primejdioase ne stau înainte, iar singura noastră siguranță constă în a avea puterea convertitoare a lui Dumnezeu în fiecare zi – în a ne supune pe deplin Lui pentru a face voia Sa și a umbla în lumina feței Sale (vezi 1 Petru 2:9).

Acum, când ne aflăm chiar la granițele țării făgăduite, să nu repetăm păcatul iscoadelor necredincioase. Ei au recunoscut că țara pe care s-au suit să o vadă era o țară bună, dar au declarat că locuitorii erau puternici, că acolo erau uriași și că ei înșiși erau în comparație ca niște lăcuste în ochii poporului și în ochii lor. Toate dificultățile au fost amplificate în obstacole insurmontabile…. Astfel, ei au influențat întreaga adunare cu necredința lor.” Manuscrisul 6, 5 ianuarie 1892, „ Work in Christ’s Lines.”

Devoționalul face parte din cartea  ”This Day With God”  de Ellen G. White 

Traducere: Adina Păltineanu

Foto: net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *