Cultivarea solului, 4 ianuarie

Căci, după cum pământul face să răsară lăstarul lui şi după cum o grădină face să încolţească semănăturile ei, aşa va face Domnul, Dumnezeu, să răsară mântuirea şi lauda în faţa tuturor neamurilor.” Isaia 61: 11

Oracolele vii ale lui Dumnezeu, „Stă scris”, sunt frunzele pomului vieții, pe care ființele omenești trebuie să le mănânce pentru a dobândi viața spirituală. Pe măsură ce mâncăm cuvintele Domnului Isus Hristos, ele devin pentru noi viață veșnică. „Cuvintele pe care vi le spun”, a spus El, „sunt duh și viață” (Ioan 6:63). Curentul restaurator, dătător de viață de la Domnul Hristos vindecă rănile pe care le-a făcut păcatul.

„O, Isus ce bun Prieten

Tot păcatul să mi-l ia

Ce favoare nevisată

Totu-n rugă-I pot preda.”

Oricare ar fi calea pe care o urmează alții, noi, trebuie să lucrăm individual, propria mântuire cu frică și cutremur. De ce?- Pentru că Dumnezeu este Cel care lucrează în noi și voința și înfăptuirea după buna Sa plăcere. Da, pentru slava numelui Său, El lucrează asupra minților și inimilor ființelor omenești, care sunt de mare valoare în ochii Săi, dacă Îl lasă să lucreze.

Când omul a căzut, Dumnezeu a început să lucreze pentru a înfrânge planurile lui Satana. Dumnezeu lucrează în om. „Voi sunteți ogorul lui Dumnezeu, voi sunteți clădirea lui Dumnezeu” (1 Corinteni 3:9). La început, Domnul i-a poruncit omului să cultive pământul. Această lucrare a devenit mult mai grea din cauza încălcării legii lui Dumnezeu. Încălcând-o, omul a lucrat împotriva propriului său bine prezent și veșnic. Pământul a fost blestemat pentru că, prin neascultare, omul i-a dat lui Satana ocazia de a semăna în inima omului semințele răului. Pământul care la început a produs numai lucruri bune a început să producă neghină, iar creșterea lor a necesitat o luptă continuă.

Cultivarea solului este o școală în care omul poate învăța lecții spirituale. Pe măsură ce cultivă pământul, omul trebuie să vadă reflectată ca într-o oglindă lucrarea lui Dumnezeu asupra sufletului uman. Sămânța divină aduce perfecțiunea. Dacă, în legătură cu Dumnezeu, lucrarea este dusă mai departe, agentul omenesc, prin Hristos, va obține zi de zi biruința și onoarea în luptă. Prin harul dat, el va învinge și va fi plasat pe un teren avantajos.” – Scrisoarea 5, 4 ianuarie 1900, către fratele Colcord.

Devoționalul face parte din cartea  ”This Day With God”  de Ellen G. White 

Traducerere: Adina Păltineanu

Foto: net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *