04 ianuarie – Alocare

El a făcut ca toți oamenii, ieșiți dintr-unul singur să locuiască pe toată fața pământului; le-a așezat anumite vremuri și a pus anumite hotare locuinței lor. Faptele Apostolilor 17:26

Pavel a spus ascultătorilor săi din Atena că Dumnezeu a alocat fiecărui om și fiecărei familii de oameni un anumit timp, loc și  program de desfășurare și activitate. În providența Sa, Dumnezeu continuă să lucreze în același mod și astăzi. Fiecare ființă și lucru sub soare își are timpul, locul și rolul său. Intenția lui Dumnezeu, procedând astfel, este să ofere fiecărui om și fiecărei societăți posibilitatea folosirii eficiente a propriei existențe pentru împlinirea de sine și dezvoltarea generală a vieții și lumii. Aceasta poate fi considerată o anumită definiție a fericirii.

Care sunt limitele de timp, spațiu și responsabilitate pe care Dumnezeu mi le-a încredințat mie și familiei mele? Cum pot să înțeleg mai bine așteptările lui Dumnezeu de la mine și de la cei dragi din jurul meu? Ce laturi ele propriei mele existențe au nevoie de revizuire și reorientare pentru a deveni mai eficient și mai competent în ceea ce am de făcut pe acest pământ? Folosesc eu în mod înțelept și consecvent resursele și ocaziile pe care Dumnezeu mi le pune la dispoziție? Sunt eu suficient de recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ceea ce El mi-a alocat? 

Foto: net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *