02 ianuarie – Aliniere

Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceți prin înnoirea minții voastre, ca să puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu. Romani 12:2

Modelul veacului în care trăim constituie un subiect serios de studiu și analiză pentru a ne forma atitudini și comportamente adecvate pentru supraviețuirea noastră spirituală într-o lume diferită și adesea ostilă față de valorile și principiile creștine autentice. Pe deoparte avem nevoie de o comunicare bună și armonioasă cu oamenii din jur, pentru a le putea fi lumină, iar pe de altă parte trebuie să ne păstrăm neîntinați și diferiți de ceea ce este inacceptabil în lumea din jur. Dumnezeu a iubit și iubește lumea, la fel trebuie să o iubim și noi. Dar noi nu suntem din lume, după cum nici Învățătorul nostru nu era din lume. Aici este înțelepciunea, cine poate să o cunoască?

Care sunt principiile și valorile lumii care corespund adevărului biblic și merită să ne aliniem la ele și să le susținem și care sunt metodele și practicile societății în care trăim pe care nu le putem nici adopta și nici promova pentru că nu se potrivesc voii lui Dumnezeu descoperită în Cuvântul Său? Dacă vorbim despre un anumit compromis acceptabil și necesar conviețuirii sociale, până unde poate merge acest compromis mai înainte ca acesta să nu se transforme în acomodare cu lumea și cu lucrurile ei îndoielnice?   

Foto: Marius Popa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *