Promisiunea păcii, 1 ianuarie

Celui cu mintea statornică Tu îi asiguri pacea – da, pacea, căci se încrede în Tine. Încredeţi-vă în Domnul pentru totdeauna, pentru că în Domnul, da, în Domnul, aveţi o stâncă veşnică! Isaia 26:3, 4. NTLR

Îți urez un an nou fericit. Să lăsăm deoparte pentru totdeauna tot ceea ce înseamnă neîncredere și lipsă de credință în Isus. Să începem o viață de încredere simplă, ca a unui copil, fără să ne bazăm pe sentimente, ci pe credință.

Nu-L dezonora pe Isus punând la îndoială promisiunile Sale prețioase. El vrea ca noi să credem în El cu o credință neclintită. Există o clasă care spune: „Cred, cred, cred”, și care cere împlinirea tuturor promisiunilor care sunt date cu condiția ascultării. În timp ce ei pretind tot ce promite Dumnezeu, ei nu fac faptele lui Hristos. Dumnezeu nu este onorat de o astfel de credință, este o credință falsă. Apoi vedem un popor care încearcă să respecte toate poruncile lui Dumnezeu, dar sunt mulți dintre aceștia care nu se ridică la înălțimea privilegiilor lor înalte și nu cer nimic. Făgăduințele lui Dumnezeu sunt pentru cei care păzesc poruncile Lui și fac lucrurile care sunt plăcute în ochii Lui….

Trebuie să lupt în fiecare zi lupta cea bună a credinței. Trebuie să desfășor puterile credinței, să nu mă bazez pe sentimente și să mă comport ca și cum aș ști că Domnul mă aude, îmi va răspunde și mă va binecuvânta. Credința nu este un zbor fericit al sentimentelor, ci pur și simplu Îl cred pe Dumnezeu pe cuvânt și cred, pentru că Dumnezeu a spus că va face acest lucru….

Sper că nu te vei descuraja în niciun fel….

Dumnezeu vrea ca tu să fii liberă, vrea ca tu să crezi, să ai încredere. Încetează să te îndoiești și crede. Fie ca Dumnezeu să te ajute…. Un nou an s-a deschis peste noi. Să fie un an nou fericit…. Cuibărește-te în brațele ocrotitoare ale lui Isus și nu te zbate să te smulgi din brațele Lui. Doar crede și laudă-L pe Dumnezeu și mergi înainte. Suntem aproape acasă.

Domnul vine. Privește în sus și bucură-te, căci răscumpărarea ta se apropie. Văd în Isus un Răscumpărător plin de compasiune și iubire, Unul care poate salva până la capăt pe toți cei care vin la El. Poartă toate poverile bazată pe promisiunile lui Dumnezeu. Crede. Este privilegiul tău să crezi.” – Scrisoarea 31, 1 ianuarie 1887, către Martha Bourdeau, soția unuia dintre primii pastori din Europa.

Devoționalul face parte din cartea  ”This Day With God”  de Ellen G. White 

Traducerere: Adina Păltineanu

Foto: Marius Popa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *