01 ianuarie – Ajunge

Nu vă îngrijorați dar de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăși. Ajunge zilei necazul ei. Matei 6:34

Învățătorul oamenilor ne spune că este înțelept, constructiv și funcțional să nu încărcăm ziua cu un program, sau cu o agendă care să depășească puterea noastră de a le face față în mod convenabil. Ca buni administratori a resurselor și a timpului, Dumnezeu dorește ca noi să ne folosim capacitățile fizice și intelectuale în mod foarte bine dozat, în așa fel încât să putem rămâne eficienți fără a ajunge la epuizare. O asemenea strategie de conducere a vieții personale ne va conduce la recunoașterea și aprecierea din partea Sa ca robi buni și credincioși, vrednici de a intra în bucuria Sa.

Cum ne putem da seama când am muncit suficient pentru ziua de astăzi? Cine ne poate ajuta să ne formăm obiceiuri sănătoase prin care să putem echilibra activitățile productive cu timpul petrecut cu familia, prietenii și cei care au nevoie de ajutorul și sprijinul nostru? Când este destul și când ajunge ca efortul și determinarea să facă loc grijii și afecțiunii față de cei din jur? Unde este punctul de echilibru între interesul pentru dezvoltare personală și randamentul în munca profesională și rolurile personale?

Foto: Marius Popa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *