24 noiembrie – Tărie

Încolo, fraților, întăriți-vă în Domnul și în puterea tăriei Lui. Efeseni 6:10

Putere, tărie, energie și forță pot fi discutate diferențiat în știința fizicii, dar în Scriptură ele sunt cuvinte sinonime. Puterea lui Dumnezeu este ceea ce dă stabilitate, profunzime și siguranță vieții individului, familiei și bisericii.

Apostolul le recomandă credincioșilor din Efes să se dezvolte spiritual pentru a deveni puternici în domeniul credinței și al ascultării de Dumnezeu.

Principala problemă și provocare a acestui domeniu rămâne calitatea conexiunii credinciosului cu Sursa de putere. De aceasta depinde nivelul de energie spirituală pe care credinciosul o poate avea sau nu. Amploarea legăturilor noastre cu Dumnezeu stabilește valoarea energetică a vieții noastre spirituale.

Când s-au întors de pe muntele înălțării, apostolii au descoperit în camera de sus locul puterii lor. Experiența de acolo i-a pregătit pentru primirea Duhului Sfânt. El este sursa adevărată a puterii, energiei, forței noastre spirituale.

Când le recomandă colosenilor să se întărească în puterea tăriei lui Dumnezeu, Pavel se referă implicit la facilitarea lucrării Duhului Sfânt printre ei. Acest lucru ține de calitatea actului de închinare privată și publică.

Rugăciunea este principalul factor care determină nivelul de înzestrare a credincioșilor cu puterea divină. Practica rugăciunii eficiente ar trebui să fie stimulată în mod sistematic în biserică, cel puțin la același nivel cu încurajarea și promovarea studiului biblic.

Avem nevoie de o școală a rugăciunii la fel de mult ca de Școala de Sabat.

Am și eu un loc al puterii – a power zone –, unde să pot aduna energia spirituală de care am nevoie?

Materialul face parte din devoționalul  ”Sensuri și contra-sensuri” de Ion Buciuman

Versiunea audio: Tărie

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *