23 noiembrie – Știință

Să cunoască taina lui Dumnezeu Tatăl, adică pe Hristos, în care sunt ascunse toate comorile înțelepciunii și ale științei. Coloseni 2:2, 3

Știința este suma informațiilor și cunoștințelor teoretice și experimentale cuprinse într-un sistem coerent, care poate oferi interpretări ale fenomenelor și soluții practice eficiente. Principala preocupare a științei este căutarea informațiilor prin cercetare și transmiterea acestora către practicieni, tehnologi și producători.

Produsul final al științei ar trebui să fie regăsit în confortul și siguranța umanității. Din nefericire însă, o bună parte a științei este dedicată așa-zisei cercetări militare sau industriei de apărare, adică tehnologia distrugerii și a morții. Dureros, dar adevărat. Dureros de adevărat.

Apostolul Pavel le scrie colosenilor despre Hristos, în care sunt ascunse toate comorile științei. În această vorbire figurată, Isus este prezentat ca deținătorul tuturor cunoștințelor și informațiilor salvatoare din păcat. În El este și sistemul însuși prin care cunoștințele devin operabile în vederea confortului și siguranței vieții acesteia și a celei viitoare. Hristos este operatorul principal al sistemului integrat prin care păcatul este îndepărtat și neprihănirea este instalată în loc.

Industria de război a lui Dumnezeu este menită să îi protejeze pe cei credincioși de săgețile incendiare ale lui Satana și să purifice universul de păcat și păcătoși.

Știința lui Dumnezeu înnobilează viața aceasta și pregătește cadrul și conținutul pentru viața viitoare. Această știință a sfinților cere interes și cercetare din partea noastră, pentru a fi utilizată în mod corespunzător spre salvarea noastră și slava lui Dumnezeu.

Cum să-mi însușesc mai multă știință și înțelepciune care duc la salvare?

Materialul face parte din devoționalul  ”Sensuri și contra-sensuri” de Ion Buciuman

Versiunea audio: Știință

Foto: sursa-net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *