14 noiembrie – Studiu

Un etiopian, un famen cu mare putere la împărăteasa Candace a etiopienilor și îngrijitorul tuturor vistieriilor ei, venit la Ierusalim ca să se închine, se întorcea de acolo și ședea în carul lui și citea pe prorocul Isaia. Faptele apostolilor 8:27,28

Etiopianul studia cartea profetului Isaia. El folosea foarte bine timpul de călătorie în carul său de demnitar al casei de Etiopia. Evenimentele despre care auzise la Ierusalim aveau nevoie de o clarificare și omul căuta răspunsul în cel mai potrivit loc cu putință. Sigur, Duhul Sfânt care îl trimitea pe Filip să ajungă carul din urmă îi sugera și etiopianului locul din Scriptură unde să caute răspunsul.

Studiul nu este întotdeauna un lucru prea ușor și avem nevoie de ajutoare pentru a înțelege mai bine ce citim. Etiopianul nu avea la îndemână alte resurse, așa că Duhul Sfânt suplinea lipsa acestora trimițându-l pe Filip în misiunea Evangheliei. El avea răspunsul la întrebările de studiu ale etiopianului.

Un studiu biblic personal s-a transformat într-un studiu biblic în doi. Acum era mult mai bine și mai confortabil. Întrebările și nedumeririle au început să primească răspunsuri logice și clare, iar convingerile țineau pasul cu înțelegerea. Pe măsură ce fiecare punct al discuției era edificat, mintea candidatului valoros la Împărăție primea adevărul divin descoperit. Credința lui era alimentată sistematic și se întărea cu fiecare etapă a demersului literar și spiritual.

Pentru desfășurarea în bune condiții a studiului este nevoie de interes și planificare. Este vorba de un timp care nu înseamnă neapărat inactivitate și deconectare totală. Așteptarea și călătoria sunt ocazii foarte bune pentru studiu, chiar dacă nu pot oferi absolut toate condițiile. Cu puțin efort și bunăvoință se găsesc soluții în toate condițiile. Aici găsim răspuns cu rugăciune la toate frământările și întrebările pe care le avem.

Reușesc să îmi planific și să am un timp corespunzător de studiu și creștere spirituală?

 

Materialul face parte din devoționalul  ”Sensuri și contra-sensuri” de Ion Buciuman

Versiunea audio: Studiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *