13 noiembrie – Stres

Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă. Matei 11:28

Stresul este definit ca o stare de tensiune care determină o reacție din partea organismului, ce își caută soluția de menținere a echilibrului de bază.

Simplu spus, stresul este oboseală, împovărare, extenuare, iar corpul are nevoie de odihnă și pace. Puterile fizice și spirituale sunt diminuate și există o nevoie acută de refacere.

Motivele stresului sunt diverse, munca fiind principalul factor. În mod inevitabil, și sufletul este împovărat odată cu fizicul. Pe lângă disconfortul major produs asupra fizicului de o activitate grea și/sau îndelungată, sufletul mai are un factor stresant. Păcatul aduce o stare de epuizare psihică pe care ființa umană simte nevoia să o elimine cumva.

Distracția sau uitarea nu funcționează în acest caz și avem nevoie de altceva, mai bun și mai eficient. Iertarea lui Dumnezeu este singurul remediu pentru păcat care ne poate reda în mod confortabil sentimentul de ușurare și eliberare. Pentru o asemenea refacere sufletească avem aici o invitație din partea lui Isus. Misiunea principală a venirii Sale întâia oară a fost și este să ridice și să poarte păcatul lumii.

Pentru această misiune de eliberare a lumii, Fiul lui Dumnezeu S-a calificat și S-a pregătit în mod corespunzător preluând stresul nostru mortal și murind în locul nostru pentru iertarea păcatelor noastre. Acum El ne cheamă ca să ne elibereze. Mingea este în terenul nostru. Ne revine inițiativa de a răspunde ofertei Lui. Pe toți cei care vin la El nu-i va lăsa să plece cu mâna goală. Iertarea Sa reconfortantă este oferită generos tuturor celor care cred în El și în iertarea Lui.

Cum sunt pacea și odihna pe care le primesc de la Dumnezeu? Ar putea primi și prietenii mei așa ceva?

Materialul face parte din devoționalul  ”Sensuri și contra-sensuri” de Ion Buciuman

Versiunea audio: Stres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *