1 noiembrie – Sinergie

Mai bine doi decât unul, căci iau o plată cu atât mai bună pentru munca lor. Eclesiastul 4:9

Asocierea despre care vorbește Solomon aici înseamnă mai mult decât doi oameni aflându-se întâmplător sau conjunctural împreună. Între cei doi este o relație cel puțin de colaborare liber aleasă și eficientă.

Atunci când energiile a doi parteneri sunt puse în comun, cu intenția vădită de a reuși împreună, avem de-a face cu sinergia. Produsul final al sinergiei este superior față de suma rezultatelor celor doi luate separat.

Sinergia beneficiază de cele mai bune intenții ale coechipierilor. Fiecare își ia rolul în serios și își face partea cu cea mai mare atenție și dăruire. Unde este prea greu pentru unul singur să rezolve o problemă sau să depășească un impediment, celălalt este gata să ajute și se alătură fără să fie nevoie de multe rugăminți sau explicații. Ei formează o echipă și colaborarea lor funcționează la un nivel de minim efort și maxim randament.

Cel mai bun exemplu de sinergie este relația salvatoare dintre om și Dumnezeu. În această asociere există speranță, bucurie și împlinire, dar și responsabilitate și muncă. Baza acestei relații este comunicarea de bună calitate, prin rugăciune și ascultare.

Studiul și meditația, contemplarea și cercetarea de sine aduc întreaga persoană a închinătorului în relație avansată cu Dumnezeu, iar din  această relație rezultă o eficiență superioară a efortului omenesc. În această conjunctură, nu de puține ori Dumnezeu alege să Se manifeste supranatural, aducând la îndeplinire minuni și intervenții spectaculoase.

Cu cine formez echipa sau echipe de randament superior? Poate face Dumnezeu un lucru frumos și în viața mea?

Materialul face parte din devoționalul  ”Sensuri și contra-sensuri” de Ion Buciuman

Versiunea audio: Sinergie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *