14 octombrie – Sanctuar

Și Templul lui Dumnezeu, care este în cer, a fost deschis și s-a văzut chivotul legământului Său, în Templul Său. Apocalipsa 11:19

Dintre toate locurile cu valoare semantică, sanctuarul nu are egal. Sanctuarul este locul prezenței Divinității. Acolo este locul de întâlnire cu Dumnezeu și este locul unde El primește adorația și consacrarea noastră. Sanctuarul era locul de muncă al preoților, care asigura o mediere eficientă între creaturi și Creator, în condițiile existenței păcatului și a păcătoșilor.

Sanctuarul este sala tronului unde Dumnezeu domnește și de unde conduce toate operațiunile universului Său aflat în expansiune. Este locuința lui Dumnezeu. Acolo Dumnezeu este acasă la El. În sanctuar, Creatorul universului primește vizitele locuitorilor lumilor necăzute în păcat și acceptă cu bucurie adorarea și închinarea tuturor ființelor inteligente din univers. Din sanctuar pornesc îngerii cu misiuni de îndeplinit și cu binecuvântări de oferit întregii creații.

În sanctuar se decide destinul veșnic al fiecărui păcătos pocăit și al tuturor celor necredincioși. Acolo li se face dreptate sfinților lui Dumnezeu, care și-au desăvârșit credincioșia față de El, oferindu-și viața ca dovadă a fidelității lor față de El și față de adevărul Său. În sanctuar se desfășoară judecata divină. Acolo este etalonul Legii sfinte și cumpăna în care atârnă dreptatea și mila, exigența și îndurarea lui Dumnezeu. Acolo este tranșată definitiv problema păcatului.

În jurul sanctuarului se va desfășura, pe Marea de Cristal, sărbătoarea reîntregirii familiei lui Dumnezeu și începutul eternității eliberate de durere, păcat și moarte. Acolo se va auzi cântarea lui Moise și a Mielului, care aduce slavă Dumnezeului răscumpărător și eliberator.

Gândindu-mă la sanctuarul ceresc, cum mă pregătesc pentru o vizită acolo, așezând toate păcatele mele la dispoziția Marelui-Preot, ca să le ispășească și să le îndepărteze de mine pentru totdeauna?

Materialul face parte din devoționalul  ”Sensuri și contra-sensuri” de Ion Buciuman

Versiunea audio: Sanctuar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *