12 – septembrie – Promisiune

Iată, Eu vin curând! Ferice de cel păzește cuvintele prorociei din cartea aceasta! Apocalipsa 22:7

Promisiunea poartă amprenta celui care o emite. Promisiunea din acest text biblic, și din altele asemenea lui, este promisiunea lui Dumnezeu. Ea reflectă caracterul și personalitatea lui Dumnezeu. Această promisiune ne arată ce se întâmplă în sufletul lui Dumnezeu.

Când promite că va veni curând, El exprimă nerăbdarea cu care așteaptă să vină. Este pregătit cu toată Ființa să Se arate pe norii cerului. El Și-a făcut bine temele și este pregătit să primească oamenii recuperați din marea tragedie omenească.

Promisiunea lui Dumnezeu este făcută într-un context care ne ajută să Îi înțelegem mai bine cuvintele. Ferice de cine înțelege și se conformează cuvintelor prorociei din cartea aceasta!

Pentru această categorie de cititori, venirea Domnului coincide cu momentul sublimării vieții lor de la starea deteriorată de păcat la starea sublimă a nemuririi. Aceasta este fericirea pronunțată în asociere cu promisiunea divină a revenirii.

Păzirea cuvintelor scrise în cartea aceasta nu stă în puterea efortului uman. Victoria finală este asigurată prin sângele Mielului și prin cuvântul mărturisirii celor credincioși. Cuvântul acestei mărturisiri arată care este opțiunea lor în contextul marii lupte. Biruitorii își exprimă clar și explicit adeziunea totală față de Dumnezeu și față de preceptele Lui morale, iar Dumnezeu Își întinde cortul peste ei, care vor fi feriți de orice rău.

Care este răspunsul meu la promisiunea lui Dumnezeu și care este promisiunea mea față de El?

Materialul face parte din devoționalul  ”Sensuri și contrasensuri” de Ion Buciuman

Versiunea audio: Promisiune

Foto: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *