20 august – Maculat

Ferice de cei care își spală hainele ca să aibă drept la pomul vieții și să intre pe porți în cetate. Apocalipsa 22:14

Folosim destul de des cuvântul „imaculat”, dar pe antonimul lui, „maculat”, îl utilizăm cu zgârcenie, cu mare zgârcenie, ca și când nu ar exista; poate tocmai pentru că ne temem de semnificația lui care ne este mult mai specifică decât starea imaculată la care aspirăm cu toții.

Ne naștem cu pete mai ceva ca un dalmațian, la care pete moștenite mai adăugăm altele dobândite de noi în atingere cu mizeria morală care ne înconjoară din toate părțile. Probabil că dalmațianul este mândru de designul său alb-negru, dar inima noastră știe că pentru noi aparența tărcată nu este de laudă. Avem un fior de neliniște când ne știm sau ne simțim căniți pe față sau chiar și numai la gândul că am putea fi pătați și nu ne vedem. Cât despre semnificația morală a pătării avem o poveste importantă de spus și de ascultat. Am face orice să avem „dosarul” curat. Problema este că nu orice detergent este eficient pentru înălbirea hainelor. Pentru hainele făcute de mâna omenească s-au născocit produse bune, de firmă, dar pentru hainele sufletului, industria detergenților ridică neputincioasă din umeri. Pentru spălarea hainelor sufletului solventul este unul singur care dizolvă păcatul, nelegiuirea și neascultarea, și anume sângele ispășitor al Mielului care ridică păcatul lumii.

Cât despre ținuta obligatorie la curțile cerești, fiecare trebuie să se preocupe personal. Nimeni nu poate apela la procură pentru a-și aranja ținuta de gală a sărbătorii începutului de veșnicie. Ferice de cei care merg personal la râul Golgotei, se apleacă în smerenie și insistă pe maculele dobândite și moștenite până când totul este perfect, după standardele cerului, și atunci se pot uni cu ceilalți acceptați cântând Aleluia, a Lui este puterea, Împărăția și slava în vecii vecilor. Amin!

Doamne, mai am încă pete serioase pe care trebuie să le îndepărtez și am nevoie de mijlocirea Ta pentru acest lucru. Îți mulțumesc pentru bunăvoința de a mă ajuta. Amin!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *