14 iulie – Facilitate

Pot totul în Hristos care mă întărește. Filipeni 4:13

Probabil cea mai mare suferință a omului este să știe ce vrea și să nu poată face ceea ce dorește. Pavel a găsit soluția unui soi de atotputernicie circumscrisă. Capacitatea de a face toate lucrurile despre care vorbește el trebuie să fie foarte bine înțeleasă și definită. De aceea ea trebuie citită în context.

Pavel nu vrea să spună că este capabil să facă numai ce vrea, orice vrea și tot ce-i place. În Romani se plânge că una dorește și alta face. Vrea să facă binele, dar răul este lipit de el. Aici, dintr-odată poate să facă tot ce vrea? Secretul înțelegerii corecte a cuvintelor sale este strict legat de expresia: „în Hristos”.

Când cineva este în această situație sublimă de a fi absorbit de Hristos astfel încât întreaga viață să fie consacrată fără rezerve lui Dumnezeu, toate dorințele, aspirațiile și căutările sunt controlate de Duhul Sfânt. În asemenea condiții, viața se desfășoară în acord perfect cu voința divină. Orice rugăciune înălțată din această poziție este o rugăciune ascultată. Orice cerere este onorată.

Când este în Hristos, omul poate să facă tot ce dorește Hristos. Rezultatul implicit este slava lui Hristos, iar consecința imediată este bucuria și împlinirea experienței mântuirii. Rămâne însă întrebarea: Cât timp rămâne cineva în această stare sublimă? Depinde de atitudinea de consacrare și de dispoziția de a fi dependent de Dumnezeu. Cu cât mai mult, cu atât mai bine.

Doamne, vreau să rămân dependent de Tine și să mă dezvolt personal în această dependență binecuvântată. Amin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *