2 iunie – Fii corect în afaceri, nu doar în biserică

Tot ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel; căci în aceasta sunt cuprinse Legea şi Prorocii. Matei 7:12

Cei care se tem cu adevărat de Dumnezeu ar prefera să muncească zi și noapte și să mănânce pâinea sărăciei, decât să se complacă într-o pasiune pentru câștig care ar asupri văduva și orfanul, sau ar lipsi pe străini de dreptul lor. Mântuitorul nostru a căutat să le transmită ascultătorilor Săi că persoană care s-ar aventura să înșele un vecin în cel mai mic detaliu, ar fi întrecut măsura în chestiuni mai mari, dacă ocazia ar fi fost favorabilă. Cea mai mică abatere de la corectitudine dărâmă barierele și pregătește inima pentru a face nedreptăți și mai mari. Prin precept și exemplu Hristos a învățat că cea mai strictă integritate trebuie să ne guverneze comportamentul față de semenii noștri.  Învățătorul divin a spus: ” Tot ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel.”

Exact în măsura în care oamenii s-ar avantaja pe ei înșiși în dezavantajul celorlalți, sufletele lor vor deveni insensibile la influența Duhului lui Dumnezeu. Câștigul obținut cu un astfel de preț este o pierdere înspăimântătoare. Este mai bine să te lipsești decât să minți; mai bine să flămânzești decât să  înșeli; mai bine să mori decât să păcătuiești. Extravaganța, exagerarea, jecmănirea îngăduite de cei care pretind că sunt evlavioși, le corup credința și le distrug spiritualitatea. Biserica este în mare măsură responsabilă pentru păcatele membrilor săi. Ea dă susținere răului dacă nu-și ridică vocea împotriva lui. Influența de care trebuie să se teamă cel mai mult nu este cea a oponenților deschiși, a necredincioșilor și a hulitorilor, ci de cea a urmașilor inconsecvenți ai lui Hristos. Aceștia sunt cei care țin la distanță binecuvântarea Dumnezeului lui Israel….

Lumea afacerilor nu se află în afara limitelor guvernării lui Dumnezeu. Adevărata religie nu trebuie să fie etalată doar în Sabat și în biserică; ea este pentru fiecare zi și pentru fiecare loc. Cererile ei trebuie recunoscute și ascultate în fiecare act al vieții. Cei care au o religie autentică vor arăta în toate afacerile lor că au o percepție la fel de clară a ceea ce este corect ca atunci când își oferă cererile la tronul harului.” – The Southern Watchman, 10 mai 1904.

Devoționalul face parte din cartea: To Be Like Jesus, de E G White ; luna iunie, capitolul: Făcând treburile Regelui

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *