Ziua 32 – Când Duhul Sfânt învinge

de Don MacLafferty

O femeie s-a apropiat timid de mine și de soția mea April la sfârșitul unei redeșteptări într-o biserică mică din Alberta, Canada. „Vreți să veniți și să chemați la redeșteptare și  biserica mea?”, a întrebat ea. „Avem nevoie disperată de o trezire!”

„Spuneți-i pastorului bisericii dumneavoastră să mă sune și, dacă Dumnezeu vrea să venim la biserica dumneavoastră, vom veni”, am asigurat-o. Au trecut luni de zile. Nimic. Ne-am rugat pentru biserica ei.

Într-o zi, pastorul m-a sunat și m-a invitat să vin să vorbesc cu liderii săi. Am condus prin zăpadă, rugându-mă în timp ce călătoream. Am intrat în biserică și am tremurat în timp ce am continuat pe un hol întunecat și, în cele din urmă, am găsit o cameră alăturată cu un mic cerc de lideri descurajați, care așteptau să vorbească.

După o scurtă rugăciune, am fost invitat să le povestesc. Am spus ceea ce Îl văzusem pe Dumnezeu făcând în alte biserici și școli. Am împărtășit cu bucurie despre puterea lui Dumnezeu de a-i chema pe toți la pocăință, iertare și vieți transformate. Grupul a ascultat în tăcere absolută. Prea multă tăcere.

„Vă rog să-mi vorbiți despre biserica voastră”, i-am invitat.

„Ei bine…”, a început unul, „o săptămână de redeșteptare nu ar funcționa niciodată aici!”. Alte voci au intervenit: „Suntem mult prea ocupați aici pentru a ieși mai mult de o seară sau două”. „Suntem complet fragmentați de cultura țărilor din care am venit. Nu cădem de acord niciodată”. În cele din urmă, un alt lider a rezumat totul: „Redeșteptarea nu se va întâmpla aici”.

Am tras aer în piept, am rostit o rugăciune în gând și am răspuns: „Dumnezeu poate face orice. Nimic nu este imposibil cu Dumnezeu”. Liderii s-au uitat în podea, mi-au mulțumit că am venit și m-au condus spre ușă.

Dar Dumnezeu a mișcat  inimile unuia sau a doi lideri de acolo. Au început să se roage. S-au rugat și s-au rugat. Dumnezeu a ascultat. Am primit o invitație de a veni și a chema la redeșteptare și, ascultând vocea Duhului Sfânt, am mers  împreună cu April!

Le-am cerut să adune în rugăciune cât mai mulți înainte de redeșteptare pentru a se ruga și a fi instruiți să fie lideri de grupuri mici. Ei au fost de acord. Am venit în seara stabilită și am intrat în biserica spațioasă, sperând să avem treizeci sau patruzeci de parteneri de rugăciune. O persoană lucra febril la pregătirea întâlnirii. În cele din urmă, au apărut opt sau nouă persoane. Mulți dintre ei au întârziat. Au spus că nu era chiar cea mai bună seară pentru a veni. Ne-am rugat cu ei, i-am instruit și am plecat din biserică foarte îngrijorați.

Dumnezeu ne-a impresionat să venim, să ne rugăm și să îi instruim pe oameni a doua oară. Biserica a promis că va găsi mai mulți oameni. În noaptea stabilită pentru instruire, am sosit cu multă speranță și așteptare. Au venit mai puțini decât prima dată. Dar ne-am pus în genunchi, ne-am rugat și am cerut împlinirea făgăduințelor lui Dumnezeu.

Un băiețel, căruia îi voi spune Dex, stătea alături de mama sa în cercul nostru de rugăciune. A făcut semn cu mâna pentru a-mi atrage atenția. „Pot să fiu liderul unui grup mic?”, a spus el în gura mare. Era tânăr, foarte tânăr, dar avea mai multă pasiune pentru redeșteptare decât toți adulții la un loc.

„Da, poți!” l-am asigurat. „Fă echipă cu mama ta. Puteți lucra împreună”. Zâmbetul lui era mai mare decât luna. Ochii mamei sale erau strălucitori și plini de lacrimi. Dumnezeu mi-a șoptit: „Un copilaș îi va conduce”.

A venit prima seară a prelegerilor de redeșteptare. Dex și mama lui s-au așezat în față cu un cerc de scaune, în timp ce eu am chemat la trezire. Ei au condus micul lor grup în Cuvânt și în rugăciune. Duhul Sfânt era prezent.

„Mâine seară vor veni mai puțini”, a prezis un participant, în timp ce pleca de la acea primă întâlnire. Dar am continuat să mergem înainte. În fiecare zi, câțiva dintre noi ne-am rugat pentru fiecare membru din acea biserică, indiferent dacă mai veneau sau nu la biserică. L-am rugat pe Dumnezeu să atingă inimile fiecărei persoane cu dragostea și puterea Duhului Sfânt. L-am rugat pe Dumnezeu să facă ceea ce numai El putea face.

Și, în fiecare seară, veneau mai mulți oameni, nu doi sau trei, ci mulți. Veneau tineri și bătrâni. Oamenii veneau de la serviciu în hainele de lucru. Au venit oameni care nu mai veniseră la biserică de mult timp. Pe măsură ce Duhul Sfânt mișca inimi, oamenii au început să traverseze sala. Au intrat în vorbă cu oameni cu care nu vorbiseră niciodată și s-au așezat să ia masa împreună înainte de întâlniri. Oamenii care erau înverșunați unii față de alții au mărturisit și și-au cerut iertare. Oameni cu inimi împietrite și-au deschis inimile pentru a primi dragostea lui Dumnezeu, unii pentru prima dată.

Duhul Sfânt era la lucru! Dumnezeu lumina întunericul, pentru a-i aduna pe cei care erau împrăștiați pentru a fi din nou o familie a lui Dumnezeu. Asta face Duhul Sfânt!

Don MacLafferty este fondator/președinte al organizației In Discipleship. Dumnezeu a mișcat inima lui Don și a soției sale April pentru a-i chema pe tineri și bătrâni la o redeșteptare zilnică cu Isus prin puterea Duhului Sfânt. Ei ajută la mobilizarea bisericilor și a școlilor pentru a se asocia în echiparea părinților pentru a face ucenici din copii și a-i pregăti pentru misiune.

Provocarea inimii

Rugăciunea și redeșteptarea merg mână în mână. Experiența prezentată astăzi a făcut acest lucru foarte clar. Cum stau lucrurile în biserica ta? Există o lipsă de trezire? Ar putea fi din cauza lipsei de rugăciune stăruitoare? Poate că Dumnezeu te cheamă să începi să te rogi pentru trezire în adunarea ta? De ce să nu-ți găsești un partener de rugăciune în biserica ta și să Îi cereți lui Dumnezeu să vă călăuzească în timp ce vă rugați pentru persoane, situații și pentru o redeșteptare generală a bisericii voastre?

Imaginați-vă ce se va întâmpla atunci când Îl lăsăm pe Duhul Sfânt să lucreze în mijlocul nostru!

Cereri de rugăciune

  • Roagă-te pentru trezire pentru biserica ta și pentru ca pastorul și prezbiterii să fie umpluți de Duhul Sfânt.
  • Roagă-te ca Dumnezeu să-ți dea un partener, sau chiar mai mulți parteneri de rugăciune pentru a vă ruga pentru redeșteptare.
  • Roagă-te ca Duhul Sfânt să fie revărsat peste toți liderii diviziunii, uniunii, conferinței și bisericii locale, precum și peste instituțiile asociate și conducerea acestora.
  • Roagă-te ca să răspunzi așa cum te conduce Duhul Sfânt, chiar dacă asta înseamnă să pășești în credință, poate chiar să treceți un „râu Iordan”.
  • Cere împlinirea promisiunilor din Ezechiel 36:25-27 și Ezechiel 37 și privește cum Dumnezeu aduce o adevărată redeșt6eptare. Oamenii și bisericile moarte din punct de vedere spiritual pot trăi prin Duhul Sfânt!
  • Roagă-te pentru cele 7 nume de pe lista ta de rugăciune.

Alăturați-vă  24/7 Uniți în rugăciune

Alăturați-vă altor credincioși din întreaga lume care se roagă împreună pe Zoom în timpul celor 40 de zile de rugăciune: https://us02web.zoom.us/j/81684898368?pwd=MHhtYzQ0VlQ2WmR1SGxxQWZtbGZWQT09

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *