324 – Jar

Dragostea este tare ca moartea… jarul ei este jar de foc, o flacără a Domnului. Cântarea Cântărilor 8:6

Fascinația omului este stârnită de lucruri care-i ating în mod nemijlocit simțurile. Focul este unul dintre cele mai atractive și mai impresionante lucruri pentru mintea și pentru percepția omului. Este adevărat că focul presupune și riscuri serioase, dar beneficiile pe care le aduce depășesc cu mult amenințarea de a scăpa de sub control.

Jarul din vatră care poate încălzi și face să funcționeze în condiții optime un cămin este folosit aici ca termen de comparație pentru dragostea care împlinește aceeași funcție, încălzește și binecuvântează viața celor din jur.

Așa cum jarul trece și se stinge, dacă nu-i pasă cuiva de el, la fel se întâmplă și cu dragostea. Ambele trebuie alimentate permanent. Ambele au nevoie de grijă, dăruire și atenție. Ambele trebuie inițiate și păstrate la locul lor. La fel cum jarul pus unde nu trebuie produce pierderi, la fel se poate întâmpla și cu dragostea. Folosită cum nu trebuie și dragostea poate produce arsuri grave și distrugeri irecuperabile.

Doamne, alimentează jarul din sufletul meu cu dragoste din dragostea Ta, care să se reverse spre cei din jur cu vindecare și refacere spre slava Ta. Amin!

Versiunea audio:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *