Infailibila iubire

În centrul motivelor pentru care ne luptăm să înțelegem „modul diferit de a fi” lui Dumnezeu se află presupunerea noastră că El trebuie să fie, într-un anumit sens, doar o versiune mai măreață și mai puternică a noastră.

Dacă noi suntem preocupați de ziua de mâine, Dumnezeu nu trebuie să Se gândească la nimic altceva, pentru că El controlează ziua de mâine. Dacă suntem triști sau furioși când oamenii ne dezamăgesc, indignarea lui Dumnezeu trebuie să fie mai complexă și mai mare față de a noastră. Pentru că ne este greu să iertăm, credem că El iartă cu reticență și numai atunci când I se adresează o rugăminte.

Dar Dumnezeu iubește în mod diferit. „‘Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre și căile voastre nu sunt căile Mele’, zice Domnul” (Isaia 55:8). În inima lui Dumnezeu există o afecțiune nesecată pentru noi, chiar și atunci când suntem neliniștiți, chiar și atunci când suntem mânioși, chiar și atunci când ne poticnim în a ierta – sau în a crede că am fost iertați. „Dar Dumnezeu, care este bogat în îndurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit,  măcar că eram morţi în greşelile noastre, ne-a adus la viaţă împreună cu Hristos (prin har sunteţi mântuiţi).” (Efeseni 2:4-5).

Nu cunoaștem pe nimeni care să iubească ca Dumnezeu – care nu se lasă distras și nu poate fi descurajat să ne iubească, să ne accepte. „ Şi dragostea stă nu în faptul că noi am iubit pe Dumnezeu, ci în faptul că El ne-a iubit pe noi şi a trimis pe Fiul Său ca jertfă de ispăşire pentru păcatele noastre.” (1 Ioan 4:10).

Nu vom înțelege niciodată un asemenea har. Dar îi putem spune bun venit; ne putem bucura în el; ne putem încălzi cu el.

Și să rămânem în el. -Bill Knott

Bill Knott – este redactor al revistei Adventist Review. Articolul a fost publicat în numărul din 27 august 2021.

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *