318 – Economie

Stăpânul său i-a zis: „Bine, rob bun și credincios, ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intră în bucuria stăpânului tău.” Matei 25:21

Sensul de bază al economiei este sistemul de relații și mecanisme care fac să funcționeze cât de cât stabil și eficient orice societate. Una dintre cele mai obișnuite modele ale învățăturii Mântuitorului Isus a fost Împărăția. Ea este un model de economie care are de-a face cu sistemul de guvernământ, resurse, roluri, beneficiari și produs final, sau profit.

Parabola talanților se încadrează perfect în discuția despre economie. Legea de bază a oricărui business este folosirea tuturor pârghiilor legale și corecte pentru obținerea profitului. Randamentul economic al primilor doi servitori ai Stăpânului a fost de sută la sută, fapt pentru care fiecare a primit gratificațiile de rigoare.

În parabola talanților profitul este evaluat în aur, dar acest etalon se referă la lucruri mult mai diversificate. Din motive practice și de înțelegere, sistemul economic se referă la plus-valoarea obținută din tranzacții bancare, dar dincolo de simbolistică se desfășoară viața cu toate promisiunile și decepțiile ei. În definitiv, profitul Împărăției este mulțimea sufletelor răscumpărate. Aceasta este economia harului dinamic și eficient.

În această poveste despre economia Împărăției, fiecare dintre noi suntem responsabili, administratori ai valorilor și darurilor lui Dumnezeu, iar El așteaptă de la noi randament, eficiență, și un produs final care să ne califice pentru bucuria Stăpânului.

Doamne, aici sunt averile Tale peste care ne-ai pus responsabili! Deschide-ne ochii și drumul spre cel mai rentabil mod de a ne aduce contribuția la creșterea economică a Împărăției Tale, ca să-Ți aduci aminte de noi cu bucuria Stăpânului, când vei veni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *