317 – Ecologie

Domnul Dumnezeu a luat pe om și l-a așezat în grădina Edenului ca s-o lucreze și s-o păzească. Geneza 2:16

Ecologia este o știință la fel de veche ca omul însuși. Ea se ocupă de studiul relațiilor dintre viețuitoare și mediul lor natural, față de care avem datoria de a-l administra în mod sustenabil. Aceasta a fost prima grijă și ocupație a omului. Dumnezeu l-a așezat în grădina Edenului pentru a administra eficient și holist resursele naturale.

Intrarea păcatului în lume a produs o serie de modificări contraproductive în relațiile dintre diversele sisteme naturale, tulburând armonia și echilibrul original. Chiar și în condițiile de absență a păcatului viața sistemelor naturii avea nevoie de administrare inteligentă și de intervenție calificată. După tulburarea gravă a lucrurilor, ecologia a început să prezinte probleme dintre cele mai serioase.

Speciile originale au început să se lupte între ele pentru supraviețuire și împărțirea teritoriului și privilegiilor, iar din această luptă unele specii și chiar ecosisteme au dispărut, proces care continuă și astăzi.

Elementul de bază al ecologiei este respectul și atașamentul față de creația lui Dumnezeu. Am putea spune același lucru afirmând că natura trebuie iubită, respectată și îngrijită. Răutatea și violența umană este una dintre cele mai serioase cauze ale degradării mediului. Ecologia rămâne nu numai o problemă de politică sau politica administrării mediului ci și o componentă a vieții spirituale. Iubirea naturii este o dimensiune a sănătății noastre spirituale. Dincolo de consecințele naturale negative ale neglijenței acestui domeniu, este și responsabilitatea înaintea lui Dumnezeu pentru buna administrare a resurselor naturale. Ferește-ne Doamne de păcatul cetății Meroza care și-a văzut de ale ei în timp ce participarea ei era imperios necesară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *