Motive de rugăciune 3 septembrie

Şi aceasta cu atât mai mult, cu cât ştiţi în ce împrejurări ne aflăm: este ceasul să vă treziți în sfârșit din somn; căci acum mântuirea este mai aproape de noi decât atunci când am crezut. Romani 13:11

De câte ori va mai bate încă orologiul lui Dumnezeu înainte de a se opri pentru totdeauna? Timpul care ne rămâne este scurt. Îngerul din Apocalipsa 10:5, 6 ne vestește că timpul creației s-a consumat, că paranteza deschisă la veșnicie se închide, timpul de har și de mântuire va lua sfârșit. În parabola smochinului (Luca 13: 8, 9) timpul de har pentru acel lucrător a fost prelungit cu un an, timp in  care  și-a luat angajamentul de a-și înmulți eforturile așa încât pomul să poată da rod.

La început de an școlar, eclesiastic, se cere de la noi să asociem planurile și proiectele noastre cu puterea Duhului Sfânt care poate face să rodească. Chiar viața noastră poate avea un sfârșit brusc, neașteptat și atunci lucrarea Duhului Sfânt se oprește în viața noastră. Acum este timpul să luăm în serios solia Martorului credincios din Apocalipsa 3:14-18. Dacă suntem dispuși, El va continua lucrarea până ce acest proces continuu a Duhului Sfânt va fi terminat.

Să umplem acest timp de har cu mijlociri și cereri. Ne rugăm azi pentru:

  1. O trezire personală a membrilor bisericilor noastre, ca Duhul Sfânt să ne dea un spirit de pocăință, de rugăciune, spiritul misionar, să aprindă în noi dorul după veșnicie.
  2. cei bolnavi, pentru Alma care este la control azi la București, Dana viitoare mămică care ne cere să o susținem in rugă până la naștere, Stelian, Grigore Tudoran, Lidia, Matei, Oana Gabriela, Lucian, pentru Andrei, Mihaela și cei doi copii, Luminița, Alice, pentru refacerea după operație a pastorului Emil Dulgheru, Mitruț, Livia, Mia S, pentru Ionuț in comă la un spital din București în urma unui accident, pentru Apostol Maria care va fi operată la ochi și predare inimii lui Isus,  pentru Cristian Zamfir, pentru sora Emilia și Ezel băiatul ei, pentru doamna Poenaru să găsească liniștea sufletească după decesul soțului, Toni Ciugu un medic bolnav de cancer de pancreas, Ofelia- o tânără bolnavă cu multe temeri, pentru Andreea cu gânduri sinucigașe, Matelia o fetiță de 3 ani cu dureri și febră, ,  Alina – mama a doi copii – diagnosticată cu cancer, pastorul Sylvain Ballais a cărui situație se degradează, Doug Batchelor și pastorul Pavel Goia bolnavi de Covid, pentru cei care sunt in spital intubați la ATI.
  3. Ca activitățile de misiune să fie conduse de Duhul Sfânt, pentru mai mulți lucrători în via Sa, pentru lucrarea colportorilor să fie binecuvântată, lucrarea editurilor, lucrarea din penitenciare, mijloacele media precum Speranța TV, RVS, Hope Discovery România, ADRA, ca Domnul să le folosească pentru a vesti evanghelia, să dea speranță unei lumi în întuneric și necaz.

Doamne, Tu care atât de mult ne iubești, iată inima, mâinile, mintea și întreaga noastră ființă, primește-ne și ține-ne uniți cu Tine, pentru ca Duhul Tău să locuiască în noi și să nu ne părăsească niciodată căci mântuirea este mai aproape de noi cu încă o zi! Amin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *