315 – Datorie

În rest, ce se cere de la administratori este ca fiecare să fie găsit credincios. 1 Corinteni 4:2, NTLR

Am ales Noua Traducere a Bibliei în limba română pentru exprimarea mai concisă și mai actuală. Aici Pavel vorbește despre datoria de fond a fiecărui creștin în general și a responsabililor din biserică în mod special. Datoria este obligația cerută de statutul și rolul fiecăruia față de împlinirea căreia fiecare este evaluat înaintea lui Dumnezeu.

Împlinirea datoriei noastre nu Îl îndatorează pe Dumnezeu față de noi și nici nu ne creează merite, nici cel puțin suficiente, despre merite suplimentare nici nu poate fi vorba.

Puterea omenească despărțită de Dumnezeu nu este suficientă pentru împlinirea datoriei față de sine, față de Dumnezeu și față de semeni. Dumnezeu ne pune la dispoziție mijloacele harului pentru a fi eficienți în împlinirea datoriei. Duhul Sfânt este nerăbdător să reverse belșugul darurilor Sale peste cei care sunt interesați și care cer și primesc promisiunea Tatălui.

Apostolul vorbește aici în mod indirect de o evaluare a modului în care este îndeplinită datoria. Îi place lui Dumnezeu să ne găsească credincioși. Aici nu este vorba de mărturisirea convingerilor ci de îndeplinirea datoriei. Din punctul de vedere al lui Dumnezeu calitatea slujirii este la fel de importantă ca și cantitatea. Dacă dragostea este cea care conferă faptelor valoare atunci ea poate fi cerută continuu și poate fi primită continuu adică chiar acum și până în veci. Amin!

Versiune audio:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *