Motive de rugăciune 31 august

Dar cei ce se încred în Domnul își înnoiesc puterea; ei zboară ca vulturii; aleargă și nu obosesc; umblă și nu ostenesc. Isaia 40:31

Lumina lui Dumnezeu strălucește dincolo de nori. Pe aripile credinței, ne putem înălța în razele de soare ale prezentei Lui. Când privim în sus nu există barieră, pentru că cerul nu are limite. Suntem încurajați în fiecare zi să zburăm mai sus, să ne ridicăm când greutățile și furtunile vieții ne doboară. Azi Domnul ne cheamă să zburăm mai sus, pe deasupra obstacolelor,  incertitudinii și dificultăților, să nu așteptăm ca ele să dispară pur și simplu. Să zburăm mai sus, să trăim într-o lume de iluzii mai aproape de Dumnezeu, mai dependenți de El, să zburăm pe aripile credinței și ale Duhului Sfânt. Să zburăm mai sus în angajamentul și credincioșia noastră față de El. Să zburăm mai sus  în a aspira la excelență, a obține mai multă pregătire, a nu ne mulțumi cu mediocritatea. Să zburăm mai sus înseamnă să cerem ajutor, să lucrăm în echipă, să avem colaboratori. Noi, copiii lui Dumnezeu prin făgăduințele Sale binecuvântate putem zbura pentru că El este demn de încredere, este Dumnezeul universului, al tău și al meu.

 Să zburăm cu credință și să ne apropiem de tronul de har unde să aducem cererile noastre, ne rugăm azi pentru:

  • Adina, o soție îndurerată la o vârstă tânără. Inima ei este frântă în urma decesului soțului. Această despărțire a frânt multe inimi. Azi are loc înmormântarea. Să ne rugăm pentru Adina și familia extinsă să găsească mângâiere și speranță în aceste momente foarte grele, ca Domnul să-i întărească și să-Si reverse mila și îndurarea față de această familie.
  • tinerii și copiii noștri care vor începe curând școlile. În această perioadă de criză pentru mulți viitorul pare nesigur. Să ne rugăm ca Domnul să le dea putere și credința să se ridice dincolo de incertitudini și obstacole, ca ei să continue să crească, să se formeze, să spere, să zboare. Ne rugăm pentru școlile și liceele adventiste, pentru cadrele didactice, cele de conducere să aibă înțelepciunea cum să gestioneze eficient situația de criză actuală, să găsească soluții și Domnul să binecuvânteze lucrarea și efortul lor.
  • Afganistan, azi sunt prevăzute ultimele zboruri, ultima speranță de a părăsi această țară în care se prevede un viitor sumbru. Nu știm câți vor putea să părăsească țara, am văzut imagini șocante unde în disperare unii s-au agățat de roțile avionului, găsindu-și moartea din nefericire. Să ne rugăm ca această situație să găsească o ieșire care să dea speranță celor care vor rămâne în țară, să ne rugăm pentru protecția minorităților care sunt cei mai persecutați in această țară.
  • cei bolnavi, de multe ori așteptarea pe un pat de spital sau suferă în tăcere, speranța este singurul lucru care le rămâne, ne rugăm pentru un băiețel de 7 ani handicapat așteaptă un scaun cu rotile pentru a se deplasa, pentru Alma, Dana, Denisa, Stelian, Grigore Tudoran, Lidia, Matei, Oana Gabriela, Lucian, familia Andrei, Mihaela și cei doi copii, Luminița, Alice, pastorul Romeo Miandy, pentru refacerea după operație a pastorului Emil Dulgheru, Mitruț, Livia, Mia S, pentru cei care sunt in spital intubați la ATI, Alina- mama a doi copii – diagnosticată cu cancer, dar și cei cu alte afecțiuni grave , pentru cadrele medicale ca prin mâinile lor să poată oferi speranță și tratare conformă spre vindecare.

„Nu te teme, Eu sunt cu tine” – să ne agățăm de brațul Celui Prea Înalt și să continuăm călătoria și zborul nostru spre cer! Maranatha! Amin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *