Motive de rugăciune 30 august

Şi nu numai ea, dar şi noi, care avem cele dintâi roade(A) ale Duhului, suspinăm(B) în noi şi așteptăm (C) înfierea, adică răscumpărarea trupului(D) nostru.  Căci în nădejdea(E) aceasta am fost mântuiți. Dar o nădejde care se vede nu mai este nădejde, pentru că ce se vede se mai poate nădăjdui? Romani 8: 23, 24

Așteptarea după Dumnezeu necesită o încredere plină de răbdare, necesită umilință încrezătoare. Cea mai importantă activitate în timp ce așteptăm este rugăciunea. Ea ne permite să așteptăm fără a ne îngrijora. Capacitatea de a aștepta este un test al maturității, al credinței. Chiar dacă așteptarea este cea mai grea provocare a speranței, acel „încă nu” se va transforma intr-un final fericit. Să umplem acest timp de așteptare cu credință, speranță, umblare, misiune, pentru că nu așteptarea este cea mai importantă ci ceea ni se întâmplă în timp ce așteptăm. Dumnezeu a promis că nu ne lasă singuri, va fi cu noi până la capăt în acest timp de așteptare după Împărăția Sa.

In acest timp de așteptare să ne rugăm azi pentru :

  1. cei bolnavi. De multe ori așteptarea este pe un pat de spital sau suferă în tăcere, speranța este singurul lucru care le rămâne. Ne rugăm pentru un tânăr care de 7 ani handicapat așteaptă un scaun cu rotile pentru a se deplasa, pentru Alma, Dana, Denisa, Stelian, Grigore Tudoran, Lidia, Matei, Oana Gabriela, Lucian, familia Andrei, Mihaela și cei doi copii, Luminița, Alice, pastorul Romeo Miandy, pentru refacerea după operație a pastorului Emil Dulgheru, Mitrut, Livia, Mia S, Alina- mama a doi copii – diagnosticată cu cancer pentru cei care sunt in spital intubați la ATI, dar și cei cu alte afecțiuni grave, pentru cadrele medicale ca prin mâinile lor să poată oferi speranță și tratare conformă spre vindecare.
  2. cei care așteaptă o speranță în urma catastrofelor, războaielor, pentru cei care suferă în Afganistan, Haiti in urma cutremurului, pentru cei din India, Siria, Iran, Myanmar, ca mâna puternică a bunului Tată ceresc și harul Lui să le ofere mângâiere, speranță, salvare.
  3. cei care așteaptă lucrând în misiune. Să ne rugăm pentru misionarii implicați în diferite câmpuri misionare, pentru colportorii din România care sunt prezenți cu standuri, cărți, ajutor medical in multe locuri din țară, pentru proiectele de misiune ale bisericilor noastre ca Duhul Sfânt să scoată lucrători în via Sa și să deschidă ușile inimilor oamenilor acolo unde se lucrează, pentru posturile Speranța TV, RVS, Hope Discovery România și alte instrumente de care Domnul se folosește pentru a răspândi vestea bună a mântuirii prin Isus Hristos.
  4. SOS rugăciune. Să ne rugăm pentru Adina care mâine își va conduce soțul pe ultimul drum. Această despărțire prematură și bruscă a frânt multe inimi. Sa ne rugăm pentru familia extinsă și toți cei care suferă în urma decesului atât de brusc al acestui tânăr, care si-a părăsit familia mult prea repede. Dumnezeu să întărească această familie care studiază Cuvântul și iubesc Adevărul și să își reverse mila si indurarea Sa peste sufletele îndurerate care rămân în urmă. Un mesaj de la Elena Darius: Rog din inimă să vă rugați din nou pentru fiica mea Andreea. Aseară a zis că se sinucide. Îmi este atât de greu deoarece am băiatul bolnav și credeam că măcar fata mă va asculta, dar uite că a luat-o pe căi greșite și nu mai fac față problemelor. Să susținem in rugăciune familia pastorului Octavian și Alina Poenaru din SUA. Să ne rugăm pentru sănătatea lor! 

„Iată, Eu vin curând!”-  Eu, Isus, Domnul și Salvatorul tău!

Maranatha! Amin, vino Doamne, Isuse!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *