226 – Factor

Pământul era pustiu și gol; peste fața adâncului de ape era întuneric și Duhul lui Dumnezeu Se mișca pe deasupra apelor. Geneza 1:2

Factorul este un element, o condiție, un context care determină apariția unui proces, a unei acțiuni, a unui fenomen. Din acest motiv se folosește și în matematică în sensul că factorul face să se înmulțească produsul în combinație cu celălalt termen al operației.

Duhul lui Dumnezeu este unul dintre factorii care au contribuit la crearea lumii noastre. Tatăl, Fiul, Cuvântul, Logos-ul (vezi Ioan 1:1) și Duhul erau împreună la momentul Big Bang-ului facerii.

Duhul lui Dumnezeu este factorul care contribuie la refacerea lumii prin crearea omului nou al Bibliei. Am făcut precizarea despre care om nou vorbim, să nu încurcăm lucrurile. Singurul om nou care poate să apară în mod real este omul nou biblic pe care îl face Dumnezeu prin Duhul. Educația, exercițiul și mediul favorabil pot contribui semnificativ la facerea omului nou, dar chiar și elementele amintite mai sus se află cumva tot în atingere cu Persoana Mângâietorului.

Iată de ce avem nevoie arzătoare de prezența activă și re-creatoare a Duhului. Cereți de la Domnul acest factor al refacerii și multiplicării. Dumnezeu este încântat să dea Duhul Sfânt celor care Îl apreciază, Îl cred și Îl cer!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *