Chipul divin refăcut, 8 februarie

Și să vă înnoiţi în duhul minţii voastre şi să vă îmbrăcaţi în omul cel nou, făcut după chipul lui Dumnezeu, de o neprihănire şi sfinţenie pe care le dă adevărul. Efeseni 4:23, 24

În planul de a restabili la oameni chipul divin, a fost prevăzut ca Duhul Sfânt să se miște asupra minților omenești și să fie la fel ca prezența Domnului Hristos, un mijloc de modelare a caracterului omenesc. Primind adevărul, oamenii devin, de asemenea, destinatari ai harului Domnului Hristos și dedică abilitatea lor umană sfințită lucrării în care a fost angajat Hristos – oamenii devin împreună lucrători cu Dumnezeu. Adevărul divin este adus înțelegerii oamenilor pentru ca aceștia să devină agenți pentru Dumnezeu. Dar aș întreba biserica: Ați răspuns la acest scop? Ați îndeplinit planul lui Dumnezeu în transmiterea luminii adevărului divin, în împrăștierea în jur a comorilor prețioase ale adevărului?

Care trebuie să fie gândurile îngerilor lui Dumnezeu în timp ce privesc asupra bisericii lui Hristos și văd cât de lentă este acțiunea celor care mărturisesc că sunt urmașii lui Hristos, pentru a transmite lumina adevărului către lumea care se află în întuneric moral? Inteligențele cerești știu că marele centru de atracție este crucea. Ei știu că prin cruce omul căzut trebuie să primească ispășirea și să fie adus în unitate cu Dumnezeu. Consiliile cerului vă privesc pe voi care pretindeți că L-ați acceptat pe Hristos ca Mântuitor personal, să vă vadă făcând cunoscută mântuirea lui Dumnezeu celor care stau în întuneric. Ei caută să vă vadă făcând cunoscută semnificația revărsării Duhului Sfânt; cum prin lucrarea acestui  mijloc divin mințile oamenilor, coruptă și întinată de păcat, poate deveni dezamăgită de minciunile și prezentările Satanei și se întorc la Hristos ca singura lor speranță, Mântuitorul lor personal.

Hristos spune: „Eu v-am ales pe voi şi v-am rânduit să mergeţi şi să aduceţi roadă, şi roada voastră să rămână”(Ioan 15:16). În calitate de ambasador al lui Hristos, aș ruga pe toți cei care citesc aceste rânduri să țină cont cât încă se zice astăzi. ”Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile!”(Evrei 4:7). Fără a mai aștepta nici o clipă întreabă-te: Ce sunt eu pentru Hristos? Ce este Hristos pentru mine? Care este lucrarea mea? Ce fel de roadă aduc? –The Review and Herald, 12 februarie 1895.

Devoționalul face parte din cartea  ”Ye Shall Receive Power ”  de Ellen G. White.  

Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *