222 – Dans

Fiul cel mai mare era la ogor. Când a venit și s-a apropiat de casă, a auzit muzică și jocuri…El s-a întărâtat de mânie și nu voia să intre în casă. Tatăl său a ieșit afară și l-a rugat să intre. Luca 15:25, 28

Sunt sigur că la citirea acestor lucruri veți ridica din sprâncene cu privire la ce va urma, mai ales luând în considerație orientarea mea mai puțin scrobită când este vorba despre înțelegerea lucrurilor. Să nu vă țin în tensiune în mod inutil, nu știu să dansez și nu promovez ideea de a dansa nici chiar în mediul foarte restrâns al vieții private a cuplului (așa cum am auzit pe unii colegi exprimându-se). Dar vreau să vă asigur că am destulă imaginație în legătură cu comportamentul de curtenie și cucerire. Deci, să fim înțeleși: Nu sunt în favoarea dansului în accepțiunea comună actuală, cu referire la forma sa de manifestare în contextul unei petreceri.

Dar, stați puțin: Fratele mai mare aude sunetele muzicii și castanietelor, probabil. Acasă la el era o petrecere și el se supără rău de tot, dar supărarea sa nu era provocată de jocurile și muzica din casă, ci de bunătatea Tatălui său.

Când citesc Biblia și când îmi pun mintea să și înțeleg ce spune Dumnezeu nu pot să-mi bag capul în nisip și să mă fac a nu observa că David juca înaintea chivotului, când îl aducea la Ierusalim. Numai că dansul lui David nu are nimic de a face cu lambada sau macarena, etc… aceasta este chestiunea despre care vorbim. Dansul există în formă naturală în viața și comportamentul păsărilor, fluturilor, albinelor, sau chiar în viața nevăzută, celulară a fecundității, chiar și umane. Dacă Dumnezeu a inventat dansul vieții eu nu mă pot pronunța împotriva lui, dar nu sunt obligat și nu pot fi constrâns să accept bâțâiala lascivă a ceea ce înseamnă astăzi dansul ca manifestare socială cu caracter de consum grosier. Despre formele culte sau ancestrale ale dansului, iaca stau să mă gândesc, dar încă nu am luat o decizie, poate că nu este un lucru esențial pentru supraviețuirea din groapa cu balauri în care ne mișcăm pe muzică în fiecare zi. Hmm! Tu ce zici?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *