197 – Galanton

Bărbaților, iubiți-vă nevestele cum a iubit și Hristos Biserica și S-a dat pe Sine pentru ea. Efeseni 5:25

Galanton este un bărbat care știe să se poarte foarte curtenitor cu femeile din jurul său. Sigur că viața de zi cu zi este destul de complexă pentru a aduce o sumedenie de încurcături atât pentru cei bădărani cât și pentru galantoni. Este suficient ca cineva să înțeleagă greșit un gest, un cuvânt sau o faptă și necazul este gata făcut.

În cazul prezentat de Pavel efesenilor, vorbind despre comportamentul bărbaților creștini față de soțiile lor, apostolul face referire la un Model mai important și mai valoros decât oricare fotomodel bărbătesc din toate veacurile până la noi.

Hristos S-a coborât de la tronul Tatălui și S-a dezbrăcat de slava cerească pentru a căuta o logodnică pe care s-o prezinte Tatălui pentru nuntă. A găsit o femeie ușoară plină de datorii, patimi și complicații, bolnavă de toate bolile și rea din toate punctele de vedere. A încercat să-i atragă atenția și curiozitatea, iar diva a început să înțeleagă miza care îi era pusă la dispoziție. Nenorocită, săracă, oarbă și goală a intrat în cea mai cruntă depresie. Dar când a fost interesată să-L cunoască mai bine pe misteriosul Bărbat și I-a deschis ușa alcovului, a făcut descoperirea vieții ei. El îi propunea să-I fie soție. Dar cum se va face lucrul acesta, se întreba ea.

El a fost dispus să-și dea viața pentru ea ca s-o elibereze din toate situațiile penibile în care se afla. Și atunci, minune, mare! O femeie învelită în soare cu douăsprezece stele rotindu-se în chip de cunună este așteptată și intre la braț cu Galantonul ei Mire la nunta galaxiilor. Fiecare dintre cititori este invitat, așteptat și echipat pentru party-ul dumnezeiesc. (Cu bunăvoința Dvs!)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *